Geschiedenis

1968: Enkele Grembergenaars vonden dat een gemeente zoals Grembergen een eigen voetbalploeg moest hebben. SK Grembergen werd gesticht door onder andere Emiel Geerinck en Herman Burghgrave. De voorzitter werd Willy Bernauw. Er werd gestart met een eerste elftal en een knapenploeg. Trainer was Rie Verhelst.

Aanvankelijk gestart in 3e provinciale slaagde groenwit er niet in zich binnen de eerste vijf te rangschikken, zodat het uitkwam in 4e provinciale. Tijdens het seizoen 1969-70 liep het de promotie mis nadat Rie Verhelst tijdens de laatste wedstrijd tegen Gijzegem een strafschop tegen de paal mikte. Vanaf het seizoen 1970-71 was het jeugdcomité actief. Echter, deze kwamen in conflict met het hoofdbestuur, en scheurden zich dus af. Later dat jaar barst de bom tussen het jeugd- en hoofdbestuur van SKG. Een scheuring is onvermijdelijk en Eendracht Grembergen is het gevolg

1973: SK Grembergen speelt kampioen op de laatste speeldag en wint met 3-0 van.... jawel, Eendracht Grembergen. Sportkring Grembergen werd in de media na het seizoen 1972-73 geroemd als de 'Kampioen van de eendracht' . SKG pakt na de titel in 4e provinciale ook die van 'Algemeen Kampioen' door de finale te winnen tegen Beervelde. SK heeft dan al al zes ploegen in competitie: Eerste elftal, reserven, juniors, scholieren, knapen en miniemen.

Het seizoen 1977-78: De club bestaat 10 jaar. De miniemen spelen voor de tweede keer op rij kampioen en ze plaatsen zich voor de 1/2 finale in de 'Beker van Het Volk'. Uit de archieven blijkt dat dit vooral komt door de inzet en de voetbalkennis van Louis Cooreman, een oud-speler van KAVD. Frans Verhelst, die bekend stond als een bekwaam trainer bij SKG moet door een knieblessure zijn taak als trainer overlaten aan André Heyman. SKG eindigt dat seizoen als 9e in 3e provinciale D. Jan Van Damme was de topschutter van de club met 7 rozen en doelman Michel Van Damme miste geen minuut van de competitie. Onder leiding van Georges Van Cauwenberghe spelen de knapen kampioen en vraagt de club toestemming aan de kerkraad om een nieuwe kantine te bouwen.

1979-80 werd een heel druk seizoen voor de club: de knapen speelden alweer kampioen en er werd gestart met de bouw van de nieuwe kantine, dit met medewerking van een hele schare vrijwilligers.

1981-82: Gerard Verhelst neemt de trainersfakkel in handen bij het eerste elftal en ziet SK eindigen op een fraaie 6e plaats. Topschutter was Kris Buydts met 18 rozen. Onder leiding van Karel De Kegel organiseert het vernieuwde jeugdbestuur hun eerste jeugdtornooi voor knapen en scholieren. SKG verfraait dat jaar ook z'n infrastructuur: de verlichting wordt aangepast en de tribune wordt verfraaid.

1983-1984: Gerrit De Pauw wordt de nieuwe hoofdtrainer bij groenwit en eindigt op een 8e plaats met deze mannen. De SKG-junioren spelen kampioen en winnen de tornooien van KAVD & Sp Buggenhout. SKG stampt ook een preminiemen-ploeg uit de grond: Louis Cooreman is hun vertrouwde oefenmeester.

Het seizoen 1990-1991 is nog steeds gekend als 'het mirakeljaar'. Het eerste elftal is niet goed bezig en staat zowat op zakken naar 4e provinciale. Na 25 wedstrijden draagt het de rode lantaarn met amper 15 punten. Echter, met veel overleg en doorgedreven trainingen lukte het coach Gerrit De Pauw alsnog om tijdens de laatste vijf wedstrijden 9 op 10 punten te halen en eindigt SKG op een 12e plaats. De reserven en junioren doen het beter dat seizoen: ze spelen beiden kampioen.

Het seizoen 1992-1993: Het eerste elftal eindigt op de dertiende plaats, weliswaar met negen punten voorsprong op de dichtste achtervolgers maar dat mindere resultaat werd weggedrongen door het feit dat de club dat jaar zijn 25-jarig bestaan viert! Op 15 mei 1993 stampte de werkgroep '25 jaar SK Grembergen' onder de drijvende kracht van Marc Verhelst 'Footrock' uit de grond.

Het seizoen 1993-1994 dat daarop volgt was onder leiding van André D'Hanis best verdienstelijk te noemen. Na een inhaalrace (slechts 3 punten op 8 wedstrijden!) eindigde de club op een mooie zesde stek dankzij een 21 op 28 na Nieuwjaar. SK plaatst nieuwe verlichting. Reserven en Juniors spelen kampioen.

Het seizoen 1994-1995 werd een grand-cru voor SKG. De junioren, scholieren en miniemen spelen kampioen. Bovendien beukt het eerste elftal, onder leiding van André Dhanis, de poort naar tweede provinciale open. SKG eindigt na dertig wedstrijden op het hoogste schavot met één punt voorsprong op FC Oostakker, nadat het tijdens een superspannende laatste wedstrijd tegen Heikant Zele met 1-0 won.

Het seizoen 1996-97: Onder het trainerschap van Wim Waegeman eindigt SKG voor zijn 2e seizoen in 2e provinciale op de twaalfde plaats. Dat seizoen lopen er ook al zo'n 40 'duiveltjes' rond op de terreinen van SK Grembergen.

1998-99: Het eerste elftal kende een seizoen vol bloed, zweet en tranen. De manier waarop het eerste elftal zich redde van de degradatie was een kampioenstitel waard. De wedstrijd thuis tegen Beervelde zorgde voor de redding. Ze eindigden 12e, met als trainers Geert de Schrijver en assistent Werner D'Haeseleer. SK Grembergen groeit ondertussen verder met 12 ploegen, waarvan er 8 competitie spelen.

1999-2000: Een donker jaar voor het eerste elftal: de doelstelling was om bovenin mee te draaien maar tijdens de eerste 10 wedstrijden werden slechts 3 punten gehaald. Finaal eindigt SK op de voorlaatste plaats en zakt naar 3e provinciale. Eén lichtpunt dat seizoen: coach Patrick Van Cauwenberghe verovert met zijn scholieren de felbegeerde 'Beker van Het Volk'.

2003: SK heeft 12 ploegen. De kantine wordt verfraaid en vergroot. Er is een nieuwe hoofdsponsor, een nieuwe secretaris en nieuwe bestuursleden. SK Grembergen leeft! In 2006 pakt het jeugdbestuur uit met reus 'Den Burggraaf'

2007-2008: SK Grembergen viert z'n 40 jarig bestaan met een kampioenstitel. De eerste confrontatie met KAVD in een competitiewedstrijd wordt een feit... De kantine wordt vernieuwd en uitgebreid onder leiding van Bert Matthijssens.

2008-2009: Het 1ste jaar met de jeugdploegen in provinciale reeksen is een succes. Het 1e elftal wint onder leiding van trainer Kris Buydts zowaar de 2de periodetitel en eindigt op een mooie 6e plaats. Als klap op de vuurpijl wint SKG de eindronde en promoveert naar 1e provinciale!

2009-2010: Het blijft bij één jaar in 1e provinciale. Zonder extra aanwinsten en met hoofdzakelijk 'eigen' spelers zakt SK Grembergen na een heel verdienstelijk seizoen als 14e in de eindstand. Het werd nooit weggespeeld.

2011: Luc Dierick wordt verkozen tot de nieuwe voorzitter van voetbalclub SK Grembergen. Hij volgt Herman Burghgrave op die 35 jaar voorzitter was van de club. Luc Dierick is zelf sinds 1973 bestuurslid en dit in verschillende functies. Als oud-speler, afgevaardigde van het eerste elftal en secretaris kent hij als geen ander het reilen en zeilen van de club.

2016-2018: SK Grembergen is ondertussen een stabiele tweedeprovincialer en laat zich geregeld opmerken. Zo werd het seizoen 2016-17 onder leiding van Raf Van Overstraeten afgesloten op een mooie derde plaats met een eindrondeticket als beloning. Het seizoen 2017-2018 werd eveneens afgesloten op een mooie derde plaats met een eindrondewedstrijd als beloning. De beloften, onder deskundige leiding van Bart Nobels, presteert het om twee jaar op rij kampioen te spelen in de reservenreeks! Ondertussen barst de jeugdwerking uit zijn voegen met liefst 15 jeugdploegen.

2019: Bert Matthijssens volgt Luc Dierick op als voorzitter van SK Grembergen. De sportieve cel ondergaat een metamorfose in de vorm van Luc van der Veken die met een aantal oud-spelers en trainers de sportieve gang van zaken zal opvolgen.

2020: De club krijgt in 2020 de titel 'Koninklijk', dit naar aanleiding van zijn 50-jarig bestaan dat werd gevierd in 2018. Het seizoen 2019-2020 sloot SK Grembergen af als leider van de competitie die wegens het coronavirus op vijf speeldagen van het einde werd stopgezet. SK Grembergen werd op die manier uitgeroepen tot kampioen en speelt vanaf het seizoen 2020-2021 opnieuw in Eerste provinciale.

2021-2023: Hans Burghgrave neemt het roer over. Na 7 jaren neemt KSK afscheid van hun succestrainer Raf. Greg Huylebroeck is de nieuwe coach bij het ingaan van het seizoen 2022-2023. KSK blijft groeien en heeft 22 (!) ploegen in competitie. Zowel jeugd, senioren als dames! Een succes!

KSK Grembergen leeft!