“ Wie de kansen niet afmaakt krijgt het deksel op de …. ( bis )

09-10-2023

KSKG 0 – KFC MOERBEKE 1

" Wie de kansen niet afmaakt krijgt het deksel op de …. ( bis ) "

Het eerste kwartier was een studieronde van beide ploegen en we onthouden alleen een verdwaalde bal die tegen de buitenkant van onze doelpaal hobbelde. Maar dan nam SK het heft in handen en domineerde, niet altijd met samba voetbal maar met inzet en duelkracht en mooie aanvallen over de flanken. En…er kwamen kansen. Deze reporter telde vijf bijna niet te missen reuzekansen maar de teller bleef helaas op nul staan. Bij de rust verklaarde niet alleen iedere SK en Vlasbloem supporter maar ook de sympathieke Moerbeke Voorzitter " SK had met minstens 2 – 0 moeten leiden " maar aangezien er nog steeds een brilscore stond begon het flikkerlicht alarmfase rood te branden en kwam het spook van Opdorp waar wij 89 minuten domineerden en toch verloren al even om de hoek kijken.

En inderdaad werd na 55 minuten die oude voetbalwet bewaarheid want een mistasten in onze verdediging werd goed uitgespeeld door Moerbeke en de 0 – 1 stond te flikkeren. SK was toch gedurende een tiental minuten de kluts kwijt maar begon dan aan 25 minuten achtervolging met power play. De coaches brachten nog Jari Van Hauwermeiren, Mo, Kursad Zambur en Senne De Waele in. Dit resulteerde in veel stapelvoetbal, een aantal corners en vrijschoppen en enkele keren juist niet maar de score bleef onveranderd nl 0 – 1. Vermits onze sponsor Sable 2 gesloten was zorgde Koen's Keuken ook uit Grembergen voor enkele heerlijke gerechten voor de scheidsrechters. Bedankt Koen !

Conclusie : voor de tweede week op rij wordt een foutje genadeloos afgestraft en krijgt SK de bal niet tegen de netten. Deze reporter reed redelijk triestig naar de Zogsebaan waar toch wel erg werd meegeleefd met den SK en waar Helga ons door de grenscontrole met Zogge loodste richting …voor een korte gezinsreunie en waar beslist werd dat de woorden voetbal en SK voor de rest van de avond werden verbannen. Of ik een frisse Vicaris Quinto heb gedronken ga ik niet verklappen…