Wedstrijd verslag Melsele - KSK Grembergen

12-03-2023

Svelta Melsele 2 – KSKG 1


" Mindere eerste maar uitstekende tweede helft, opnieuw geen punten "Svelta Melsele, gedegradeerd uit derde Amateur, beschikt over een prachtig voetbalcomplex, neergepoot door de gemeente Beveren : kunstgras van topkwaliteit, kleedkamers, kantine en tribune geschikt voor 1B. Uw reporter raamt de kostprijs op minimum twee miljoen euro. Voor zo een cadeau zou ik ook " dank u " zeggen. Als men dan weet dat de stad Dendermonde weigert om voor iedere thuismatch ons A terrein te rollen op zaterdagnamiddag, dan is dat toch om te janken.Er doen al weken de geruchten de ronde dat Svelta worstelt met grote financiële problemen en dit werd ons ter plekke bevestigd. Eendracht Zele dat sinds november niet meer betaalt, Svelta in de problemen. Beide ploegen met goeie maar te dure spelers, is dat dan geen competitievervalsing ? 


Bij de start van de match telden wij in de mooie tribune 14 Grembergse supporters en 12 van Melsele.Coach Tim Bavré moest weer sleutelen : Sander Malfliet was uit met corona, Jari Van Hauwermeiren en Warren Vercauteren hadden niet voluit kunnen trainen en begonnen op de bank samen met Lukas Moens en keeper Rie Geerinckx. Seppe Van Gucht kon terug starten. In de heenwedstrijd stond Svelta bij ons na 18 minuten voor met 0 – 3 wat een einduitslag gaf van 1 – 3. Was men dat in Grembergen vergeten of was Svelta zo goed ? Feit is dat zij konden combineren naar hartenlust en zelfs tikkie takkie doen in onze zestien. Das natuurlijk om miserie vragen. Ward redde eerst nog de meubelen met een beenveeg maar op de 12e min. leidde onnodig balverlies tot een knullige goal via spelmaker Ken Spies, dus 1 – 0.Bij Svelta liep er een Melseelse Messi nl. Diego Van Hal en die dribbelde op minuut 20 tot in de zestien om dan de bal in de winkelhaak te krullen. Wat een goal en 2 – 0.


 Uw reporter vreesde op dat ogenblik voor een afstraffing maar gelukkig ging de aanvalswind liggen en begonnen we zelfs kansen te krijgen : op min. 25 Mo – Maxim – Mo die 2 cm naast plaatst. Min. 27 opnieuw Mo , op min.30 moest onze Ward alles uit de kast halen om een vrijschop uit de winkelhaak te ranselen maar we eindigen nog met een schot van Simon Vermachelen op de keeper.Rust 2 – 0 en niet geheel onverdiend.Warren kwam op het veld en iemand moet onze spelers tijdens de rust een toverdrankje hebben toegediend want we zagen een heel anders SK dat voluit ten aanval trok, de duels won en liet zien dat we ook goed kunnen sjotten. Het combinatievoetbal van Svelta was weg, ballen vlogen soms buiten en onze SK kreeg kansen : eerst Mo alleen voor de keeper en juist naast, vervolgens scoort Bram na een collectieve aanval de aansluitingstreffer met nog een twintigtal minuten te gaan.Jari Van Hauwermeiren en Lukas Moens kwamen op het terrein en onze aanvalsgolven bleven maar komen. De 20 supporters van Melsele begonnen te morren. Warren deed twee rushes van wel 60 meter waarbij hij doordrong tot de achterlijn om dan een loepzuivere niet te verdedigen voorzet te trappen richting tweede paal maar helaas was niemand gevolgd om de bal gewoon binnen te wrijven en hij deed dit twee minuten later nog eens over om dan de bal aan Simon te geven die met een subliem hieltje de keeper tot de redding van de match dwong.Captain Flo werd nog in de punt geposteerd en werd nog aan de kleine baklijn in zeer verdachte omstandigheden geveld maar de nochtans goed leidende zeer jonge ref. Maxim Ronse gaf geen krimp. Het lot van een staartploeg zeker ?


Het bleef dus 2 – 1


Conclusie : tweede helft om van te smullen maar geen punten en Dame Fortuna gaf niet thuis. Uw reporter werd netjes op de Zogsebaan afgezet door chauffeur – penningmeester Friedel en genoot toch nog met smaak van een Vicaris Quinto


LVdV