Wedstrijd verslag KSKG - Zele

14-11-2022

KSKG 0 - Eendracht Zele 2" 


Jammer, doodjammer "Gans Grembergen hoopte dat we na onze straffe overwinning op Sottegem op ons élan zouden doorgaan.
Alle ingrediënten waren ook aanwezig : fantastische partnermiddag met grote opkomst, goeie ambiance, gastronomisch buffet met grote onderscheiding verzorgd door sponsor Sable 2. Blauwe lucht en stralende zon, perfecte grasmat en lang geleden dat er zoveel volk op een thuismatch was.
SK mocht starten richting Karine en Gunther van De Verloren Zoon maar moest het eerste kwartier het middenveld aan Zele laten en dat was geen al te best teken want combineren kunnen ze wel. Op min. 13 wrong hun topspits Maarten Cooreman zich buiten de zestien in een schietpositie, de bal week even af en onze goallie Ward was geklopt, 0 - 1 dus. Nog te vermelden dat op min. 20 een ingestudeerde vrijschop tegen onze lat plofte en dat was wel schrikken. Stilaan werkte SK zich in de match en dat leverde drie dotten van kansen op die helaas, helaas werden gemist. Er is een oude voetbalwet die zegt dat men dan riskeert het deksel op de neus te krijgen en zo gebeurde op min. 39 : een scherpe voorzet naar de tweede paal werd overhoeks mooi binnengekopt door Senne Van Ransbeeck, 0 - 2 op een slecht moment.
In de tweede helft leek de tactiek van Zele erop de voorsprong te consolideren. SK wroette en probeerde alles : korte bal, lange bal, droppen van ballen in de zestien maar grote kansen kwamen er voorlopig niet en wij moesten opletten voor de counter. En plots kregen we die kansen wel in de laatste 10 minuten : uw reporter noteerde grote mogelijkheden op min. 80 en 85, helaas...gemist en op min. 89 een kanjer naar de winkelhaak die evenwel door de uitstekende doelman Jan Van Den Abbeele in hoekschop werd gered. En zo bleef de 0 - 2 op het bord staan.
Conclusie : doodjammer voor de gemiste punten en nu volgen twee uitwedstrijden nl naar Haasdonk volgende zaterdag en naar Kleit - Maldegem op 04.12. Uw reporter reed toch wel wat bedrukt naar de ondertussen zeer hobbelige Zogsebaan


LVdV