Wedstrijd verslag KSKG - KSV Sottegem

20-03-2023

KSKG 1 – KSV Sottegem 1


" SK zeventig minuten met 10 man en toch recht gebleven, straf !! "KSV Sottegem vierde verleden jaar zijn honderdjarig bestaan en dat wil toch wat zeggen. Ze zijn nu bezig aan een gezond ambitieus parcours en mikken op de eindronde naar derde amateur. De spelersgroep was al redelijk vroeg naar de SK site afgezakt en we troffen ze met de volledige kern aan in onze kantine bij een kopje koffie. We hebben gepoogd om ze laten proeven van onze Vicaris van 't vat maar dat is niet gelukt.

 

 
Na een tijdje zag onze kantine er zowaar geel-blauw uit want de ploeg wordt gevolgd door een flinke schare supporters en met Denderhoutem is dit de enige ploeg die ook een supportersbus inlegt voor de verplaatsingen. Gelukkig lieten ook onze supporters ons niet in de steek.Bij SK moest er weer wat gepuzzeld worden want captain Florian Anrijs was geel geschorst en Joeri Van Bossuyt is wel aan de beterhand maar nog niet inzetbaar. Daarenboven moest coach Tim Bavré rond het middaguur melden dat hij op de spoedafdeling was en dat hij de match niet zou halen. T2 Gunther Geerinckx werd dus gebombardeerd tot hoofdcoach. Onze belofte Lukas Moens kreeg zijn eerste basisplaats.De wedstrijd startte met SK richting onze door de storm verdwenen Smurfen – publiciteitsmuur en dus ook richting De Verloren Zoon en dit met een rustig meesterschap van KSV en onze SK was aangewezen op de counter en dat lukte soms aardig want op minuut 10 drong Jordy Van Daele na een aantal mooie bewegingen alleen door in de zestien maar de één nul bleef voorlopig uit. Onze verdediging presteerde evenwel prima.
Opschudding op minuut 25 toen Warren Vercauteren bij één van zijn rushes doordrong in de zestinen en neerging en ref. Jens Keppens prompt naar de stip wees. Zo een geschenk kan men niet weigeren en Bram Rijckaert trapte onhoudbaar binnen. Onze vreugde duurde helaas niet lang want enkele minuten nadien viel een hoge verre bal in onze zestien en Seppe Van Gucht moest een ultieme tackle doen met als gevolg penalty en rood.

 

 
Zeer jammer voor Seppe want hij zat goed in de wedstrijd en volgens objectieve bronnen uit het geel-blauwe kamp had het ook geel mogen zijn. Spits Vincent De Leenheer zette zich achter de bal en… onze keeper Ward redde. Straf !! Helaas, helaas binnen dezelfde minuut valt de bal aan de zestien voor de voeten van diezelfde Vincent en in de drop kanjert hij de bal met zijn mindere linker ( ?? ) in de winkelhaak. SK bleef goed verdedigen en alle spelers knokten voor iedere morzel grond zodat we de rust haalden met 1 – 1.Men zal het ons niet kwalijk nemen dat SK met tien tegen een goed geolied KSV geen academisch voetbal bracht. Daarenboven liet onze hobbelige grasmat geen samba voetbal toe. Toch onbegrijpelijk dat de Stad Dendermonde geen geld wil besteden om ons terrein op zaterdagnamiddag nog eens te prikken en te rollen…Onze spelers bleven knokken dat het een lust was, een opnieuw objectieve Zottegemse bron vond dat de intensiteit bij onze spelers veel hoger lag. Het was soms pompen of verzuipen, vaak was het ook " vrouwen en kinderen eerst ", Ward deed een aantal reddingen op het niveau van derde en tweede amateur, plukte ook een aantal ballen in het pak en het werd stilaan duidelijk dat SK op weg was naar een stunt.Meer zelfs, het laatste kwartier konden we enkele keren mooi uitbreken waarbij Maxim Dierick het de verdediging zeer lastig maakte. Op een bepaald ogenblik waren we zelfs in een 4 tegen 2 of 3 situatie waarbij de scherpe en perfecte voorzet van Simon Vermachelen door Maxim niet kon binnengewerkt worden omdat hij in verdachte omstandigheden neerging. De ref. vond waarschijnlijk dat één penalty wel voldoende was. Einstand dus 1 – 1.Conclusie : zeer intense prestatie van SK tegen een overmacht, pech voor een goedspelende Seppe, veelbelovend debuut van Lukas, tof dat hij aangemoedigd werd door de quasi ganse beloftenploeg, ook tof dat onze toekomstige keeper Brent Van Steelant ons kwam aanmoedigen, ook goed nieuws dat de situatie ten huize Tim Bavré ondertussen onder controle was.KSV Sottegem, sympathieke ploeg, sympathieke Voorzitter en bestuur, toffe supporters…we wensen hen dus het allerbeste in de eindronde.En uw reporter reed dus goedgezind naar de Zogsebaan, pikte daar zijn Helga op richting sponsor 't Hofstedeke waar wij verder hebben verbroederd met sponsor Davy De Vlieger en zijn gezelschap uit de Ekelbeekse medische wereld en uit de Zogse advocatuur, waar de basis werd gelegd voor nieuwe sponsors en waar we wat zijn blijven plakken…Meer moet dat echt niet zijn.


LVdV