SK SINT – NIKLAAS 1 – KSKG 6 “ Deugddoende overwinning brengt ons terug op derde plaats “

12-02-2024

SK SINT – NIKLAAS 1 – KSKG 6


" Deugddoende overwinning brengt ons terug op derde plaats "Herinneren we ons het weekend van 20-21 januari waar in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen 10 cm sneeuw was blijven liggen zodat er een algemene afgelasting kwam. Daarom mochten we op dit vrije weekend opdraven tegen de Klaasjes terwijl bij ons een aantal spelers schampavie waren, nl keeper Brent, meester Brent, Bram, Simon en zelfs T1 Kevin. Dus mocht Jan Criel debuteren als T1 maar veel stress was er niet te bespeuren. En onze keepertrainer Bjorn Van Overbeke debuteerde in de competitie, ook zonder stress…Het supportersheir van SK was zeer ruim in de meerderheid in de massaal grote tribunes van Nieuwkerken. En de match begon spetterend : min.2 een zeer lange rush bracht Jari Van Hauwermeiren alleen voor doelman Aguig en het was 0 – 1. Enkele minuten later toch even opschudding want een mooie aanval werd door Alvin Begici via de onderkant van de lat binnengepoeierd, 1 – 1. Niet getreurd want op de 6e min.Maxim Dierick met perfecte assist op Jari VH en 1 – 2. SK liet zich nu niet meer verrassen en combineerde mooi en dwong kansen af en scoorde ook. Min.26 center Jonas en Jari Dierick 1 – 3. Min.31 combinatie Jari VH en Jonas en nu is het Maxim die afrondt 1 – 4.Min.38 assist Maxim op Jonas en 1 – 5. Wat moet je dan zeggen als trainer tijdens de rust ?
De tweede helft lieten we vooral de Klaasjes achter de bal lopen, zorgden er vooral voor dat we geen blessures en gele kaarten opliepen en waren we soms zo onbaatzuchtig in de zin " wil jij er hem binnensjotten of ik ? " dat we een aantal kansen vakkundig de nek omwrongen. Op min.60 kwam Thijs Burghgrave in het veld gevolgd door Robbe De Ridder en beiden lieten zich opmerken met een aantal mooie acties.
Met nog 10 minuten te gaan kwamen ook Senne De Waele en Kobe Notenbaert in en hun eerste actie was meteen prijs : mooie doorsteekpas Kobe op Senne die werd onderuit geschoffeld en penalty omgezet door Jonas 1 – 6, einde.
Conclusie : goeie match, mooie goals, 9 van de 15 spelers op het blad waren van eigen "kweek ".

 
Volgende zondag echte topmatch tegen Kieldrecht dat aan een straffe reeks bezig is.
DE AFTRAP WORDT GEGEVEN DOOR GEERT EN GIL VAN MOERZEKE, dus ook een echte kans om nader kennis te maken met Gil, topspeler bij Sporting Lokeren-Temse. Deze reporter meer dan fluitend afgezet op de Zogsebaan, gaan vieren met zijn Helga over de grens met Zogge in 't Hofstedeke met minstens één Vicaris Quinto…SK speelde met : Bjorn Van Overbeke,Warren Vercauteren,Sander Malfliet,Seppe Van Gucht,Florian Anrijs, Joeri Van Bossuyt,Jari Dierickx,Delano Van Houts, Jari Van Hauwermeiren,Maxim Dierick ,Jonas Rogge en op de bank : Thijs Burghgrave, Robbe De Ridder,Senne De Waele en Kobe Notenbaert
LVdV