Matchverslag: Munkzwalm - KSKG: "Verdienstelijk SK verliest met kleinste verschil."

22-02-2022

OP deze grijze, met stormwind en regen gezegende, zondagnamiddag hadden toch een dertigtal SK supporters de moed, energie en goesting gevonden om naar de Zwalmstreek af te zakken. Uw reporter mocht met hoofdsponsor Nikolas van Fitnessking meerijden en zat er dus relax bij. 

Een lange en complexe omleiding bracht ons op de echte kasseibaantjes waarop straks de renners van de Ronde moeten dokkeren. Amai die vermoeide spieren... De te kleine parking van SKM telde nog meer en nog diepere putten en plassen dan de SK-parking. Dit gaf ons een goed gevoel. SKM speelt op kunstgras. Die term moet toch eens herbekeken worden want eigenlijk moesten onze jongens op plastiek spelen. SKM is ook de ploeg van het topspitsenduo Ulens-Fouquet. Fouquet zat na 3 maanden blessureleed voor de eerste maal terug op de bank.

Start van de wedstrijd

SK verloor de toss en moest starten met windvoordeel en licht bergaf. Het eerste kwartier was voor beide ploegen een studieronde. SK speelde licht defensief gegroepeerd maar ondervond welke snelheid de wind de bal kon meegeven. Maar ook SKM had het lastig om te combineren. Veel middenveldspel zonder doelgevaar. 

SKM kwam in het tweede kwartier onder stoom en Ward moest enkele keren goed grabbelen om onheil te voorkomen. De aandachtige supporter kon vaststellen dat de boomlange verdedigers van SKM zeer traag waren en een draaicirkel hadden van een camion van sponsor Tom Dierick. Dus onze snelheid was een grote troef. We mogen zeggen dat het derde kwartier voor KSKG was met een viertal grote kansen : eerst een vrijschop van Brent Claessens van juist buiten de zestien en de bal spatte weg op de vuisten van keeper Gilles De Groote. Vervolgens hadden we een snelle en perfecte counter waarbij Alek Maes op links voorbij de verdediger kon spurten en Alek gaf een scherpe en niet te verdedigen voorzet waarbij we enkele centimeters te kort kwamen om in doel te verwerken. Alek, de supporters vonden dat je ook de keeper had mogen katapulteren. Enkele minuten later werd Simon Vermachelen op rechts in de zestien vrijgespeeld maar ook hij gaf onbaatzuchtig een pas in plaats van af te drukken. 

Rusten dus met 0 - 0.

Tijdens de rust vernamen we dat Fouquet zou inkomen. Pogingen bij de sportief manager om geen risico te nemen leverden niets op. Het eerste kwartier domineerde SKM licht. Ulens-Fouquet ontbonden al hun duivels en kwamen dicht bij een doelpunt maar onze verdediging speelde sterk en er was ook nog altijd Ward. Ulens werd zowaar zenuwachtig en probeerde het te forceren. Tevergeefs. Ondertussen waren onze counters redelijk gevaarlijk en speelden wij éénmaal de verdediging op een hoopje. Alleen was de voorzet er één die alleen Ronaldo in zijn beste dagen zou binnentrappen.

Kwam dan minuut 72 : Thomas Rasschaert nam een botsende bal vanop 30 meter op de slof en gedragen door de wind plofte de bal in de winkelhaak.Dus 1 - 0, een wereldgoal die ook 40 meter in de wei had kunnen belanden. SK verving verdedigers en trok de aanvallende kaart maar de laatste pas was een probleem. SKM beperkte zich tot verdedigen en speelde de wedstrijd uit.

Toch vind ik dat SK een goeie ploeg heeft!

Conclusie : toch een goeie prestatie van SK tegen een sterke tegenstrever. Te noteren ook de uitstekende leiding van ref Erikçi Semih en zijn assistenten. Bij het terugrijden zei onze hoofdsponsor "En toch vind ik dat SK een goeie ploeg heeft." Gelet op het stormweer koos uw reporter ditmaal niet voor een Vicaris maar voor een jenever gekocht bij onze sponsor, de lokale Proxy Delhaize.

Beste supporters, we spelen nu driemaal thuis en dan is het "derop of deronder". We rekenen op jullie!!!

Lvdv