Matchverslag KSKG – FC Sint-Joris Sleidinge: “Niet voor hartlijders”

31-03-2022

Aan de heenwedstrijd in Sleidinge hebben we geen te beste herinneringen. Eerst en vooral sloeg de gps van onze chauffeur reeds tilt toen we pas op de E17 in Lokeren waren. Al babbelend beseften we pas in De Pinte dat dit niet de meest aangewezen weg naar Sleidinge was. Daar werd de match gekenmerkt door een tweede gele kaart en dus rood voor Brent Claessens en dit voor een zgn. schwalbe in de middencirkel terwijl de ene speler van Sleidinge probeerde Brent's shirt uit te trekken terwijl een andere aan de broek sleurde. Deze gele kaart moet uniek zijn in de voetbalgeschiedenis .De vraag op 100 punten : "zou Brent wraak nemen?". Warren en Jordy kwamen terug van weggeweest terwijl Maxim Dierick met een gezwollen enkel forfait moest geven. Onnodig te zeggen dat het om een zespunten wedstrijd ging. Reden waarom uw reporter aan zijn Helga vroeg om 3 kaarsen te doen branden onder het motto "baat het niet dan schaadt het niet".

Op voorstel van collega Cédric Tonnelier had het bestuur van SK voor deze match een formule "Happy Hour" gelanceerd dwz vanaf het eerste doelpunt van SK betekende 1 pint bestellen ook 1 pint gratis. Wetende dat de aftrap zou gegeven worden door zowel de Feestcommissie als de Grembergse brouwer Orvélo mochten we een spetterende wedstrijd verwachten. Dat dachten wij toch.

Helaas kunnen we kort zijn over de eerste helft : Sleidinge was niet van plan om zich naar de slachtbank te laten leiden en combineerde bij momenten aardig, gelukkig zonder groot gevaar. Voor SK onthouden we alleen een flinke kopstoot van Alek Maes op center van Joeri Van Bossuyt door keeper Soinne uit de winkelhaak getipt in corner en verder een schot van Brent Claessens. Op de 45e minuut wordt bij ons een bal onvoldoende weggewerkt, er volgt een center voorbij de tweede paal waar Jules Van Daele de bal mooi in de hoek binnenwerkt. Verslagenheid en sneu voor keeper Ward die nog geen bal had moeten pakken.

Rust 0 - 1 en ons Happy Hour nog altijd in de koelkast.

Gelukkig hadden onze coaches Bart en Raf onze spelers kunnen oppeppen want we zagen een totaal ander SK en de lange achtervolging kon beginnen met power play op zijn Grembergs. Plots wonnen we de meeste duels en drukten we Sint Joris achteruit, niet altijd met samba voetbal maar met grote wilskracht en toch soms ook met mooie dingen. Er moesten dus wel kansen komen. Op minuut 58 werd de mooie gelijkmaker afgekeurd op aanwijzing van de grensrechter. We noteren 3 mirakuleuze reddingen van de meer dan uitstekende doelman Soinne. Simon Vermachelen treft de paal op de 67e minuut. Onze coaches besluiten risico's te nemen, droppen captain Florian in de spits en brengen Sacha De Cock en Addo Lardenoit in.Dit geeft nog meer schwung in het middenveld en vooraan. We zien mooie rushes langs de flanken van Jordy, Addo, Sascha en er volgen heel wat hete standjes voor doel maar er was altijd een been of voet in de weg. Op de 84e minuut schreeuwde gans Grembergen om een penalty maar de nochtans uitstekende ref. Dries De Win gaf geen krimp.

Uw reporter werd zowaar zenuwachtig en sakkerde "'t zal toch weer nie waar zijn zeker?". Op minuut 88 volgt er weer een echte scrimmage in de zestien met een armbeweging naar de bal en ditmaal wijst de ref. onverbiddellijk naar de stip. Op dat ogenblik zat onze gediplomeerde penaltytrapper Alek reeds op de bank maar Brent nam zijn verantwoordelijkheid, bleef ijzig kalm en trapte onhoudbaar binnen. Brent zette een nieuw spurtrecord om de bal uit de netten te halen want onze spelers roken bloed. En de belegering ging verder en gelukkig duurt een wedstrijd altijd 95 minuten. Inderdaad, op minuut 93 was Brent terug bezig aan een dribbelnummer en werd neergelegd juist buiten de zestien. Brent achter de bal, Simon voerde een nummertje op en Brent schoot de bal keihard binnen. Wie sprak daar weer van de wraak van Brent?

Eindstand 2 - 1 oef en hoera!!

Conclusie : een terechte proficiat aan de coaches en aan alle spelers voor hun 2e helft. Als men op 45 minuten 5 à 6 grote kansen kan afdwingen dan is dat straf. Heel belangrijke punten en we springen over Doorslaar. Uw reporter natuurlijk wreed content en liet zich in de kantine een lekkere Orvélo smaken. Sint Joris moest ontgoocheld afdruipen en ja Sint Joris staat voor een martelaar die een draak zou hebben gedood. Den SK hebben ze evenwel niet kunnen klein krijgen. Vermits we pas op de 88e minuut hebben gescoord was ons Happy Hour maar van korte duur. Uw reporter reed natuurlijk in licht euforische toestand naar de Zogsebaan waar de 3 kaarsen nog altijd flikkerden. Zou dit dan toch werken? Thuis wachten lekkere paardenworsten plus heerlijke saus van onze sponsors Karin en Marc Verspecht. Later op de avond toch nog een Vicaris tripel gedeeld met Helga. Hoe simpel en mooi kan het voetballeven toch zijn...