“ KSKG een ploeg met een hart voor zijn spelers gunt Ward Smekens een unieke transfer “

08-03-2023

" KSKG een ploeg met een hart voor zijn spelers gunt Ward Smekens een unieke transfer "

Grote opschudding op SK toen Ward op donderdagavond 02 maart aankondigde dat er voor hem een transfer mogelijk was naar HO Kalken, toonaangevend in 3e amateur en nog in de running voor 2e amateur. Ons Bestuur én de sportieve cel werden ingelicht en er werd contact genomen met Ferry Baes, sportief manager bij HO. Iedereen, ook de spelersgroep, gunde icoon Ward deze transfer maar iedereen wilde ook wel op korte termijn de zekerheid van een zeer degelijke vervanger. Reeds donderdagavond werd er druk over en weer getelefoneerd en hetzelfde gebeurde de ganse vrijdag. Heel vaak kregen we natuurlijk het antwoord " ik heb al een ploeg ". Zaterdagmorgen hadden we nog twee kandidaten nl Gerben Van Hove, keeper bij onze reeksgenoot Sint-Niklaas en Brent Van Steelant.

 Zaterdag om 11u hadden Eric De Decker en ondergetekende met Brent een uitvoerig gesprek in de vergaderzaal bij Fitnessking. Wie is die Brent ? Brent is 26 jaar, woont in Lokeren, speelde één jaar bij de jeugd van Club Brugge, was drie jaar Beloftenkeeper bij Waasland Beveren en was ook 3e keeper van het eerste elftal, speelde in eerste provinciale kampioen met Zelzate, was 2,5 jaar eerste keeper bij Avanti Stekene in derde amateur en werd zeer recent getransfereerd naar onze reeksgenoot KSK Beveren om daar een nijpend keeperprobleem op te lossen. Diezelfde zaterdag om 12u30 tekende Brent een contract met SK. Opluchting alom bij SK én onze spelersgroep en grote dank van HO Kalken én Ferry Baes voor onze manier van werken.

Ward zullen we zeker uitgebreid vieren op 30 april ter gelegenheid van de match tegen KSK Beveren en op 25 juli komt HO Kalken met Ward naar SK voor een galamatch