KSKG 5 – KSK KIELDRECHT 2 “ KSK stoomt door naar de 2e plaats “

23-02-2024

KSKG 5 – KSK KIELDRECHT 2

" KSK stoomt door naar de 2e plaats "


Coach Kevin was terug maar moest sleutelen. Seppe Van Gucht was licht geblesseerd en werd vervangen door Joeri Van Bossuyt en van de spelers die op hoogtestage waren konden keeper Brent en Bram starten terwijl meester Brent en Simon op de bank plaats namen. De matchbal werd geschonken door de Feestcommissie en de aftrap werd gegeven door ex-speler/trainer Geert Van Moerzeke en zoon Gil, ex-speler KSK en nu topspeler bij Lokeren – Temse en zij brachten heel wat supporters mee.Het eerste kwartier leek een studieronde,weliswaar aan een hoog tempo. 


Het was duidelijk dat bij Kieldrecht topspits Johan Onghena speciaal in de gaten moest worden gehouden maar dat SK ook toen al scherper voor doel was. Het tweede kwartier was voor KSK en dat resulteerde op min.19 in de 1 – 0 : scherp aangesneden corner van Joeri en staalhard binnengekopt door Jonas. SK was nu op volle toeren,combineerde mooi en versmachtte de tegenstrevers. Op min.24 claimden wij een penalty, deden wij de onderkant van de lat daveren maar het was maar uitgesteld want Jonas recupereerde een bal,kon alleen op de keeper af en 2 – 0. En het was nog niet gedaan, Jari Van Hauwermeiren won een duel en lobde de keeper 3 – 0. Toch wat consternatie op de 39e min.toen de boomlange Toon Praet een kopduel won en de 3 – 1 op het bord zette. Op min.42 werd Jari VH vrijgespeeld en zijn poeier werd met moeite in corner geduwd.


 Schitterende eerste helft van KSK.En de tweede helft kon niet beter beginnen : prachtige doorsteekpas van Bram en Delano werkte even mooi af 4 – 1. Deze reporter dacht dat hij droomde. KSK demonstreerde nu en overdreef daarbij soms terwijl Kieldrecht toch niet opgaf. Brent, Simon en Thijs werden ingebracht en KSK dwong nog enkele kansen af waarvan Simon er één verzilverde op min.77. Kieldrecht werd voor zijn inspanningen beloond op min.79 via Van Esbroeck 5 - 2. Ook youngster Robbe De Ridder kon nog zijn minuten meepikken maar de einduitslag bleef op het scorebord staan.


Conclusie : schitterende prestatie van KSK dat nu opschuift naar de 2e plaats. Uitstekende leiding van ref. Dieter Van Lombergen. Mijn buren tijdens de tweede helft stelden de vraag wanneer wij voor het laatst verloren hebben en na enig opzoekingswerk bleek dat 18 november 2023 te zijn…Deze reporter bijna al jodelend naar de Zogsebaan alwaar toch nog een goeie Orvélo gedronken…En…onze shirtsponsors FitnessKing, Cosmo Afbraak- en grondwerken, Starsky, De Coninck Kasseien, Inbraakveilig.be, De Verloren Zoon…kunnen zeker tevreden zijn want onze spelers blinken…uit.


SK speelde met : Brent Van Steelant,Warren Vercauteren,Florian Anrijs,Sander Malfliet,Joeri Van Bossuyt,Jari Van Hauwermeiren,Jari Dierickx, Delano Van Houts,Bram Rijckaert,Maxim Dierick,Jonas Rogge en op de bank : Brent Claessens,Simon Vermachelen,Thijs Burghgrave en Robbe De Ridder


LVdV