KSKG 5 – KALLO 0 “ Topdag op SK “

27-11-2023

KSKG 5 – KALLO 0


" Topdag op SK "


"Voor de match "KSKG organiseerde zijn jaarlijkse partner/sponsordag. Vanaf 11u30 verzamelden een vijftigtal sponsors meestal met hun partner in onze gezellige kantine. De sfeer zat onmiddellijk goed. Na een korte toespraak van onze Voorzitter Hans kwam onze commerciële man Alain aan het woord. Hij kwam even terug op ons succesvol "smurfenproject" dat gans Grembergen in rep en roer zette.Vervolgens stelde hij in 3D ons kleedkamerproject voor : 8 spelerskleedkamers plus 2 voor de refs plus nog enkele andere ruimtes ( fitness ? ). Het bestuur is bijna klaar om de aannemingscontracten te tekenen en de bouwvergunningsaanvraag is onderweg.Na een heerlijk aperitief verzorgd door ons team Marie-Christine, Wendy en Julie konden we aanschuiven voor een zeer lekker koud én warm buffet verzorgd door onze sponsor Sable 2.


 
SK heeft de luxe van 4 restaurants als sponsor te hebben nl. Restaurant 't Hofstedeke, Amical en Loods 35 ( heerlijk vertoeven langs de boord van de Schelde). Het was tof dat laatstgenoemde toch onder leiding van Helga ( niet mijn Helga ) een delegatie kon sturen.
Iedereen was vol lof, vele sponsors volgden ook de match en de trofee van langst supporterende sponsor gaat met onderscheiding naar Verpakkingen Moens.


"De match"


Kapitein Flo Anrijs was geel geschorst.De aftrap werd gegeven door hoofdsponsor Nikolas van FitnessKing én SK icoon Stijn Quintelier.


 
Voor onze jongere supporters en lezers : Stijn, op 16 jaar in 1e ploeg, meer dan 500 matchen, vrij snel kapitein. Wie doet hem dat na ? Deze reporter herinnert zich een weddenschap die hij afsloot met Stijn, Olivier De Waele en Mario Colman die in juni van dat jaar beweerden dat zij samen zeker 45 goals zouden maken. Zij wonnen met glans, ik was 3 bakken Vicaris armer maar kon pronken met een kampioenstitel !!Het was van de eerste minuut duidelijk dat er wel veel schwung op onze ploeg zat. We startten richting De Verloren Zoon en moesten dus aanvallen op de helft die redelijk drassig lag. Toch konden we daar bij momenten aardig voetballen. En we waren gevaarlijk. 


Op de 7e minuut bal op de kruising.
Op min. 12 krult Simon Vermachelen de bal met de linker richting winkelhaak, Jonas Rogge kan de bal nog even beroeren en 1 – 0. We zijn nu echt op volle toeren en op min.13 lanceert Jari Van Hauwermeiren op links Jonas en die levert een perfecte voorzet af en Simon scoort 2 – 0.Minuut 19 noteren we een harde schuiver van Jonas en op min.25 is het Delano Van Houts die op doel trapt en Simon doet de bal afwijken en 3 – 0. Deze reporter dacht dat hij droomde. Kallo voetbalde natuurlijk ook mee en we onthouden een fase waarbij onze verdediging uit verband was gespeeld maar gelukkig onbesuisd over. 


We onthouden op minuut 39 ook een hard schot van Maxim Dierick.Tijdens de rust een goeie babbel met de Voorzitter van Kallo, een kennis van Katrijn Fierens, die wist te vertellen dat er tegen volgend jaar op hun A kunstgras komt gratis aangelegd door de gemeente.Kallo begon furieus aan de tweede helft maar onze verdediging stond pal en SK scoorde nog twee mooie goals. Minuut 58 neemt gelegenheidskapitein Bram Rijckaert een afvallende bal van buiten de zestien in een soort schaarbewegingsvolley en onhoudbaar 4 – 0.Er worden een aantal vervangingen doorgevoerd en Brent Claessens, Robbe De Ridder, Thijs Burghgrave en Tristan De Greef komen op het veld. Op min. 83 stuurt Bram zijn kompaan Jonas in het straatje en het staat 5 – 0. Op minuut 90 treft Brent Claessens nog de paal.Conclusie : prachtige dag op SK, zowel qua partners/sponsors als qua voetbal. De eerste etappe van het vierluik tot de winterstop werd gewonnen. Volgende zaterdag volgt op Kieldrecht de tweede etappe.


 
Uw reporter werd al fluitend door zijn chauffeur Willy afgezet op de Zogsebaan alwaar hij later op de avond toch nog een Vicaris Quinto proefde.


SK speelde met : Brent Van Steelant, Warren Vercauteren, Seppe Van Gucht, Sander Malfliet, Jari Van Hauwermeiren, Jari Dierickx, Delano Van Houts, Bram Rijckaert, Simon Vermachelen, Maxim Dierick, Jonas Rogge en op de bank : Brent Claessens, Thijs Burghgrave, Robbe De Ridder en Tristan De Greef.


LVd