KSK Kieldrecht 0 – KSKG 2

03-12-2023

KSK Kieldrecht 0 – KSKG 2


" SK gaat knokkend verder op zijn elan "


Het was zaterdag feest in Grembergen en niet alleen in De Verloren Zoon na onze overwinning. Want inderdaad vierde onze jarenlange kantineverantwoordelijke Juliana haar 85e verjaardag. Proficiat Juliana en we willen je nog vele, vele jaren op maandagochtend in onze kantine zien en natuurlijk ook daarbuiten. 


Een verplaatsing naar Kieldrecht das niet dichtbij de deur en als men dan de Waze aanduidingen van co-piloot Gwennie volgt rijdt men kms en kms en kms langs landbouwpolderwegen op een donkere winterse avond. Gelukkig hadden we goede winterbanden van onze trouwe partner Banden Van Eetvelde (naast de brug van Appels).


Het supportersheir van SK bestond welgeteld uit : Ilse, de mama van onze goallie, Gwennie en Davy en papa Willy Van Hauwermeiren, Katrijn Fierens, Friedel, mama Rogge en dik ingepakt en bijna niet herkenbaar brother Rogge en deze reporter. 


Niet de meest talrijke groep maar het is de kwaliteit die telt.


Trouwens de overgrote meerderheid van de Kieldrecht supporters bleef in de gezellig warme kantine. Uw reporter kon wegens de koude geen nota's nemen maar sloeg de informatie dan maar op in de cloud…Kieldrecht begon zeer snedig met bijwijlen mooi voetbal en we noteren een pegel op de bovenkant van de lat en een loeier door keeper Brent gered met een save. Na een kwartier herstelde SK het evenwicht en kwam er ook verval bij de thuisploeg. 


Grote kansen leverde dat SK niet op ook al knutselden we enkele fraaie aanvallen in mekaar.


Rust 0 – 0.


Tijdens de gezellige rustreceptie vernomen dat het nieuwe complex van de thuisploeg bijna klaar is : nieuwe kleedkamers, daarbovenop de kantine en twee kunstgrasvelden en dit alles gratis geïnstalleerd door de gemeente. Wie sprak daar weer van " een gelijk speelveld ? "De thuisploeg begon furieus en soms was het pompen of verzuipen maar het bleef bij een schuiver op de paal. En onze counters waren levensgevaarlijk.


Na dat we twee grote kansen van aan de kleine baklijn niet hadden verzilverd was het op min. 65 wel prijs want Delano Van Houts scoorde na een voldragen aanval dan nog met zijn rechter. De coaches brachten Brent Claessens en nadien Jari Dierickx in. De druk van Kieldrecht bleef aanhouden maar op minuut 82 kanjerde Jari Van Hauwermeiren vanop links onhoudbaar binnen 0 – 2. 


De thuisploeg boog nu toch het hoofd en SK speelde de wedstrijd vlot uit.

Noteren we nog de uitstekende leiding van de zeer ervaren ref. Guy De Roeck en zijn assistenten Paul Van Damme en Marnix Lanssens, fan van het eerste uur van Janez Detd.


Conclusie : SK wint een moeilijke match waarin de kantelmomenten voor ons goed vielen. De tweede etappe van ons vierluik werd zegevierend afgesloten en nu volgt zondag as om 15u Kruibeke op SK. 

De Avia matchbal wordt afgetrapt door de SK ICONEN GEERT YDENS EN PHILLE GOVAERT. Dat belooft. Uw reporter wreed content maar geen Victoiris Quinto meer op voorraad en dus wel nog iets anders gedronken…

SK speelde met : Brent VS,Warren V,Sander M, Seppe VG,,Flo A,Bram R,Delano VH,Simon V,Jari VH,Maxim D,Jonas R en op de bank Brent Cl,Jari D,Thijs B,Joeri VB


LVdV