17-04-2023

KSKG 1 - RS Haasdonk 1

" Eens te meer te karig beloond "

Coach Tim Bavré begon met een verrassende startopstelling waardoor nogal wat Grembergenaars op de bank moesten postvatten.
Red Star is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken want de trouwe supporters herinneren zich nog dat we in Haasdonk op de 82e minuut nog 2 – 3 voorstonden en toch nog de boot ingingen met 4 – 3. Jammer , zeer jammer…Uw reporter moest in eerste instantie de B-ingang bemannen terwijl de Voorzitter himself de A-ingang voor zijn rekening moest nemen. Dit heeft toch wel het voordeel dat er ruimte is voor een klapke en daaruit kunnen we afleiden dat het erg leeft " of wij ons nog kunnen redden of niet…". De matchbal werd geschonken door Tom Dierick.

Onze grasmat lag er zeer bedenkelijk bij, maar ja de fiere Ros Beiaardstad heeft geen geld om het te prikken en te rollen…Haasdonk demonstreerde een licht technisch overwicht en dat is niet te verwonderen met kleppers als Hervé Onana, een tiental jaar geleden nog spits bij Sint-Truiden in 1e Nationale, en Danil Abeyenka en Ibrahim Ndaw. Vooral Onana was moeilijk van de bal te zetten maar gelukkig demonstreerde hij zijn kunstjes door ver terug te plooien.Het moet gezegd dat de SK aanvallen snediger en gevaarlijker waren.

En het was ook duidelijk dat dit de match van Bram Rijckaert zou worden. Vanaan mijn kotteke zag ik hem een pegel lossen die door de uitstekende keeper David Van Steen met veel moeite in corner werd geduwd. Niet veel later was diezelfde Bram, na een voldragen aanval, ver in de zestien doorgedrongen en knalde vanuit een scherpe hoek naast.
Op minuut 34 was er een schitterende aanval waarbij Maxim Dierick op de rechterflank doorging en een perfecte pas afleverde die via de knie van Mo El Marnissi overging. Op minuut 40 vertelde uw reporter aan zijn buur Friedel "pas op, het worden de gevaarlijke minuten voor ons…" een scherp aangesneden vrijschop werd door onze eigenste Kobe De Coeyere in doel gedevieerd 0 – 1.

SK liet het hoofd niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Op minuut 55 was er wellicht onze mooiste aanval : Simon Vermachelen naar de ingevallen Brent Claessens. Brent levert een perfecte voorzet af waar Kobe aan de tweede paal de keeper kon fusilleren maar helaas pal op de keeper besloot en tenslotte Simon de terug botsende bal in het zijnet trapte. Heel jammer…Maar niet lang getreurd want op minuut 65 kanjert Bram Rijckaert, met zijn linker, van juist buiten de zestien de bal pardoes in de winkelhaak. 1 – 1 en verdiend. Uw reporter denkt dat de competitie voor Bram te vroeg zal eindigen of is Bram zoals goeie rode wijn…Haasdonk probeerde nog te replikeren maar onze verdediging hield goed stand. Eindstand 1 – 1.

Conclusie : " Moesten we nu content zijn met dit punt of zat er meer in ? ". Uw reporter kiest voor het laatste

" Vraag op 100 punten : Kan KSKG zich nu nog redden of niet ? ".

Dit was de vraag die ook supporter Luc De Lathauwer stelde na de match. We staan nu op 1 punt van Heikant en zondag is het daar de clash van de buren. Mariakerke geeft forfait en komt achter ons. Over Eendracht Zele doen de gekste geruchten de ronde. Melsele zit in een zware financiële storm…In derde amateur zijn Drongen en Aalter nog niet gered en in tweede amateur in het ook geen kermis voor de Oost-Vlaamse ploegen. Voorlopig een onoplosbare puzzel. Zeker is dat het zondag op Heikant een boeiende match wordt.