Het nieuwsblad

17-09-2021

Met Luc Van der Veken (KSKG) en Maxime Peeters (KVE)...

Luc Van Der Veken: "Op zoek naar een meer efficiëntie"

Een gevleide zege en een onverdiend verlies. Dat is voetbal in een notendop.

Grembergen opende het seizoen met een gevleide zege tegen directe buur Dendermonde in een match zonder kansen. Vorige week op Doorslaar kwamen die kansen er wel. Een berg aan kansen. En toch werd het een - dit keer - onverdiend verlies. Of, hoe het kan verkeren in het voetbal.

"In het voetbal moet je de kansen die je krijgt afmaken of je krijgt het deksel op de neus", stelde sportief verantwoordelijke Luc Van Der Veken. "Halfweg hadden we op basis van het aantal kansen met 0-3 moeten voorstaan, maar we trokken wel met 1-0 naar de kleedkamer. Een keer werd Van Laecke vergeten en bingo. Toen we in de tweede helft al snel de 2-0 tegen kregen, was de ploeg aangeslagen en het beste eraf. Het flitsende van de eerste helft ontbrak. Onze tegentreffer viel te laat om de scheve situatie nog recht te trekken."

Zondag krijgt groen-wit het bezoek van Drongen dat na winst op de openingsspeeldag in Munkzwalm zondag thuis verloor van Latem.

"De lijn doortrekken van onze eerste helft van zondag en dat koppelen aan een betere efficiëntie", is de opdracht die coach Van Overstraeten zijn groep voorhield. En, uitgaan van eigen kracht en mogelijkheden en de tegenstander niet onderschatten. In elk geval kan men weer beroep doen op Jordy Van Daele wiens gele zondag achter de rug ligt. Hij moet helpen het orgelpunt te zetten achter de Grembergse kermisweek. (ddd)

Maxime Pieters: "Contact met top klassement niet verliezen"

Na de thuisnederlaag tegen Latem wacht het team van Maxime Pieters (23) een bezoek bij Grembergen. Voor KVE Drongen een stap in het onbekende.

"Ik ken deze ploeg eigenlijk niet zo goed, het is moeilijk hen in te schatten", aldus het jeugdproduct van Drongen. "We zullen dan ook van onze eigen sterkte proberen uit te gaan. Onze coach zal natuurlijk wel de nodige scoutingsverslagen analyseren, maar we hebben hen nog nooit bekampt. Dan mis je toch een zekere referentie. Ik verwacht dan ook een duel waarbij beide ploegen vooral geen tweede opeenvolgende nederlaag willen lijden."

"De nederlaag tegen Latem kwam onverwacht, dat willen we dan ook rechtzetten. We willen vooral het contact met de top van het klassement niet verliezen. Er is nog geen sprake van druk, we blijven eigenlijk een nieuwkomer op dit niveau. We vatten dan ook elk duel aan met de intentie om een goed resultaat neer te zetten. We zullen echter nooit bezwijken onder stress. Door corona heb ik inderdaad anderhalf jaar amper kunnen voetballen, maar anderzijds kon ik zo wel volledig herstellen, dit nadat ik een poosje kampte met blessures. Al had ik natuurlijk liever al meer duels in 1ste provinciale afgewerkt." (ssg)