Topsportbeker KSK Grembergen - Robur

26-04-2023

Topsportbeker KSKG 5 – Robur 4

" Spectaculaire wedstrijd met fantastische ontknoping "

Toen het na 30 minuten 1 – 4 stond waren er voor uw reporter maar twee scenario's mogelijk : ofwel wordt het een katastrofe, ofwel rechten we onze rug…Gelukkig kozen onze youngsters voor het tweede.

Niemand zal mij tegenspreken als ik schrijf dat de doelpunten van Robur geschenken waren met een grote strik rond maar als de pech ermee gemoeid is gebeuren zulke dingen nu éénmaal in het voetbal.

Dus begon SK aan een lange achtervolging en met redelijk succes. En onze goals waren wel van mooie makelij : bv aanval vanop rechts, perfecte voorzet en zoals het boekje voorschrijft onhoudbaar binnengetikt vanuit het midden van de kleine baklijn. Zoiets ziet iedere trainer graag. Om een lang verhaal kort te maken : nog voor de rust staat het 3 – 4 met drie doelpunten van Jari Van Hauwermeiren maar zoals gezegd " vergeten we de aanbrengers niet "

Wat er onder de rust is gebeurd zal ik nooit weten maar de tweede helft was quasi volledig voor ons. Ik zag een heel maar dan ook heel strijdvaardige ploeg, we wonnen 90% van de duels, we speelden 80% op de helft van Robur, er kwamen kansen… de coach van Robur Marc Vanbuyten werd er zowaar stil van. Onze goallie Brecht Haentjens moest wel heel attent blijven want bij Robur liepen twee sneltreinen die hem o.m. tot een geweldige save à la Ward Smekens noopten.

Maar onze inzet moest en zou beloond worden : op karakter door de verdediging, Jerden met een lob voor de goal en daar komt linksbak Kobe als een duivel uit een doosje om mooi in te koppen. En het was nog niet gedaan want met nog enkele minuten te spelen ( dachten we toch ) wordt Lander Haentjens subliem door de verdediging gestuurd, blijft kalm en werkt af met een magistrale lob. Zelden zo een ontlading gezien. Ook de bank deed een spurt van 55 meter om op de hoop te duiken. Toen ook nog Jarni Tonnelier een ietsje trager zich met zijn flinke spiermassa op het kluwen spelers liet vallen vreesde uw reporter voor het leven van Lander. Het was dan ook een hele opluchting dat iedere speler redelijk ongehavend uit de omknelling kwam. Om duistere redenen liet de ref. 99 minuten spelen maar het bleef 5 – 4.