KSKG – KV St Gillis

12-11-2023

11 november, Sint-Maarten en Wapenstilstand.

Bij de aanvang van de wedstrijd KSK Grembergen KV Sint Gillis staat KSK op de zevende plaats en KV Sint Gillis is de hekkensluiter in 2de Provinciale C.

Dankzij onze TVO Luc De Proost hadden 12 jeugdige spelers zich in de KSK kleuren gestopt om samen met de spelers van het eerste elftal het terrein te betreden voor de wedstrijd KSK-KV. Het enthousiasme van die jonge knapen was aanstekelijk. De goesting waarmee zij hand in hand met hun idolen het terrein opstapten was mooi om zien. Fier als een gieter en trots KSK'er te zijn. Na de aftrap kregen zij nog een traktatie aangeboden in de kantine.

KSK nam een wervelende start met schitterend combinatie voetbal. Na slechts 4 minuten hing de bal reeds tegen de netten. De Flo trapte in de rebound de bal keihard in doel. KSK-KV 1-0.

Maxim gaat recht op de doelman af maar wordt door de goalie met beide voeten vooruit onderuitgehaald. Penalty galmt het over het terrein. Maar de ref doet alsof zijn neus bloed.

Na 18 minuten een geschilderde voorzet van Yari Van Hauwermeiren, Simon Vermachelen knalde de bal voorbij de doelman. KSK-KV 2-0. Grembergen domineerde en de schitterend aanvallen volgden elkaar met regelmaat van de klok op. Davy repliceerde nog nu de drie en t'is hier boeken toe. Echter op het scorebord bleef de 2 ongeduldig staan.

Scherpe voorzet vanop links prachtig in de loop van Bram Ryckaert maar Bram besluit met een schicht net over.

Minuut 36 een perfecte voorzet van KV en Ilias Amazou werkt prachtig af in de rechterbenedenhoek. Brent kansloos. KSK-KV 2-1.

De kansen om de 3-1 op het bord te zetten blijven komen maar helaas. Rust 2-1.

KV komt met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer. Minuut 48 vrijschop omgezet door Yari Van Hauwermeiren strak in de linkerbenedenhoek maar de doelman redt de meubelen.

Minuut 49 duel tussen een scherp opzittende Warre Vercauteren en Amazou Ilias. Warre blijft in balbezit en speelt goed af op Flo. Amazou revanceert met een nekslag. Tumult alom. Coaches KSK laten zich niet onbetuigd. Spelers spreken de ref aan die niets gezien heeft maar uiteindelijk toch verhaal haalt bij zijn lijnrechter? Amazou geel.

Minuut 53 Max Dierick strak schot op doel. Bal wijkt af.

Minuut 54 handspel in de 16 van KV door KV. Spel mag doorgaan.

KV speelt aan een hoog tempo en gaat voor de knikkers.

Minuut 64 Maxim Dierick en Simon Vermachelen worden vervangen door Brent Claessens en Van Houts Delano.

Minuut70 strakke voorzet van KV in de 16 van KSK, speler KV onderuit. Penalty. Penalty omgezet KSK-KV 2-2.

Minuut 81 Jonas Rogge gehaakt net voor de grote baklijn. Brent zet de vrijschop om. Net voorlangs.

Geen wedstrijd voor hartlijders. Van Wapenstilstand was er zeer weinig te merken. Terwijl KSK reeds voor de rust de 3-punten kon binnenhalen moeten wij uiteindelijk toch tevreden zijn met één punt.

De dynamiek en de vloeiende combinaties die wij in de eerste helft van KSK mochten bewonderen kwamen er veel minder uit in de tweede helft, waardoor KV de kans kreeg om ook in de wedstrijd te komen en St-Maarten de Kleemputstraat voorbijreed.