“ Belangrijke overwinning “

25-09-2023

 KSKG 2 –KFC Herleving Sinaai 1


" Belangrijke overwinning "


We kennen KFC uiteraard al jaren, niet alleen als de ploeg van de immer sympathieke Franky Jacobs maar ook als een ploeg waar je nooit klaar mee bent. Daarenboven worden ze getraind door Tjorven Quintelier, ex – Vigorist en ex – SK . Hij kent ons dus door en door en onze hoofdsponsor Fitnessking zou Tjorven omschrijven als " ne lepen tengel " die zijn plannetje wel zou klaar hebben. We vonden bij KFC ook onze even sympathieke Pieter Van Houte terug.De wedstrijd stond onder leiding van de h. Frank Bruggeman, deken van het provinciale scheidsrechterskorps en de Marcel Van Langenhove van het provinciaal voetbal ( de jongere lezers moeten Marcel maar eens googelen ).


De wedstrijd werd gespeeld onder een stralende zon en mijn ook sympathieke buurvrouw en supporter van KFC vormde samen met uw reporter de lokale VAR. De eerste helft was zeer gesloten en dus met veel middenveldspel en geen kansen. Uw reporter meende dat KFC het in het middenveld iets beter deed maar dit kon niet beletten dat op min. 41 een lange rush van Warren Vercauteren gevolgd werd door een scherpe voorzet die onhoudbaar door Simon Vermachelen in doel werd verwerkt, dus 1 – 0 en mooi doelpunt.


SK begon zeer sterk aan de tweede helft en dat resulteerde oa. in een mooie combinatie Brent – Bram en centimeters naast. En dan worden we op min. 60 koud gepakt met de 1 – 1 tot gevolg, wel een mooie aanval en dito goal. 


SK gaat nu voluit voor de drie punten en we missen een drietal reuzekansen. De druk op KFC wordt groot en op min. 79 is er een haakfout in de zestien, penalty omgezet door Jonas Rogge, 2 – 1. Diezelfde Jonas lobt nog eens over de keeper maar naast. KFC forceert nog een vrijschop op min. 90 maar goalie Brent laat zich niet verrassen.Conclusie : duur bevochten overwinning tegen een duidelijk onder geklasseerd KFC. Tjorven de punten moeten volgen. Uw reporter wreed content en tamelijk rap naar de Zogsebaan want wie denkt dat het leven van een reporter zonder stress is heeft het mis. Immers ons huisorkest


 The Wizards treedt al 50 jaar in Berlare op ter gelegenheid van de kermis, dus Helga en Luc hebben Austin als gast en dus moesten wij vroeg gaan vieren in Restaurant 't Hofstedeke waar men trouwens 50 jaar opening vierde. Uiteraard komt men daar altijd SK sponsors tegen zoals Beenhouwerij Marc en Karin Verspecht. 


Wel een lekkere Vicaris Quinto geproefd, wat sneller gegeten zodat Austin fris naar school kan. Maar thuis toch nog wat nagenoten met een Tripel, santé


LVdV