Wedstrijd verslag Zele - KSK Grembergen

30-01-2023

Eendracht Zele 1 - KSKG 0


" Die verdomde kantelmomenten "De autobus met SK afwezigen zat nog altijd behoorlijk vol : Joeri Van Bossuyt en Simon Vermachelen revaliderend, Brent Claessens in de ziekenboeg, Warren Vercauteren examens en Ali Zambur is sedert Sint-Denijs spoorloos.


Seppe Van Gucht was terug en Lukas Moens kreeg zijn eerste plaats op de bank.Onze start was eens te meer niet denderend : na 37 seconden brachten we onszelf zo in nesten dat keeper Ward een half mirakel moest verrichten of de bal hing tegen de touwen. SK moet stilaan nr één in het klassement van terugspeelballen op de keeper zijn en dit onder het motto " de Ward zal het wel oplossen ". Zele speelde de eerste 20 minuten een versnelling hoger dan SK maar veel meer dan wat scherpe voorzetten leverde dat niet op. Nadien kwam er ook redelijk wat verval in hun spel." Die verdomde kantelmomenten "


We tellen er zes


1) Maxim mag op min. 40 randje buitenspel alleen op de keeper afgaan maar knalt nip over.


2) Op min.42 wordt Maxim in het straatje gestuurd en wringt zich voorbij de laatste verdediger en wordt neergelegd een half metertje binnen de zestien. Gans SK schreeuwt rood en penalty maar de ref geeft fout tegen. Hoe kan men een fout maken als men voor de verdediger loopt ??


3) Na waarschijnlijk de mooiste SK aanval knalt Jari Van Hauwermeiren op min.43 vanop de zestien pats op de kruising.


4) Kort na de rust komt Sander Malfliet 1 cm te kort om de bal in doel te glijden op een center van de ondertussen ingevallen Brian Thiebaut.


5) Een corner voor Zele levert de 1 - 0 op.6) Op min.72 opnieuw een echt schitterende aanval van SK met een scherpe voorzet van Brian of was het Mo en Maxim zijn teen was 1 cm te kort om de bal in doel te werken.


Coach Tim Bavré bracht nog Seppe en Lukas in maar de stand bleef ongewijzigd.Conclusie : Zele technisch beter maar eigenlijk geen kansen. SK versierde die wel maar had nog maar eens pech.


Volgende zaterdag trekken we naar Vlaamse Ardennen in Ronse. Het bestuur legt een bus in voor spelers, staff en een beperkt aantal supporters. Mogen we dan wel niet alleen een denderende start maar ook een denderende 95 minuten verwachten ?


LVd