Wedstrijd verslag KSKG - Mariakerke

06-03-2023

SKG 1 – Excelsior 1


" Wat een smurfennamiddag ""Die verdoemde 89e minuut "


Zoals alle Grembergenaars ondertussen weten stond deze wedstrijd in het teken van het smurfenmysterie. Reeds vanaf 13u30 daagden de eerste kinderen met hun ouders op en om 14u was onze kantine proppenvol met brave kinderen met hun tekening en hun nog bravere ouders. Het werd een groots feest onder het camera-oog van TV Oost en andere pers. Maar over dit feest zal in een andere rubriek wel nagepraat worden want er werd ook nog gevoetbald onder het toeziend oog van ref. Frank Bruggeman, de Marcel Van Langenhove van eerste provinciale.Er was een zeer ruime belangstelling, de sfeer rond het terrein was opperbest wat onze penningmeester deed zeggen " Luc, kom jong we gaan rond met lotjes…"Dus beste lezer het verslag van de eerste helft " is van horen zeggen " . 

Een zeer betrouwbare bron uit het kamp van Mariakerke zei " wij twee serieuze kansen en jullie één " en inderdaad ik heb keeper Ward toch één geweldige reflex zien uithalen. Een andere zeer neutrale bron vertelde na de match aan den toog " jullie waren de eerste helft licht beter maar jongens toch die laatste pas bij jullie daar moeten jullie toch meer meedoen en dan winnen jullie altijd ".Onmiddellijk opschudding bij het begin van de tweede helft want een flinke duwfout op Brent Claessens werd terecht bestraft met penalty. Kapitein Florian Anrijs kweet zich perfect van zijn taak en 1 – 0. Mariakerke ontbond nu al zijn duivels en het was vaak pompen of verzuipen maar er kwam ruimte op de counter en zo kregen wij op minuut 63 een vrijschop één meter buiten de zestien, dus een klus voor Brent. Magistrale poeier die openspat op de kruising. Dame Fortuna, wanneer kies je nu toch eens onze kant want het is zeker dat 2-0 de boeken toe is.

Wij noteren op minuut 67 een reuzeredding van Ward. Het werd soms wat bitsig maar Ref. Bruggeman speelde kort op de bal en voorkwam diplomatisch dat de potjes zouden overkoken. De druk op ons bleef groot en onze countermogelijkheden werden niet goed uitgespeeld.En dan komt minuut 89 : een duwfout pal op onze zestien wordt bestraft en aangezien wij iets hebben met de laatste minuten zei uw reporter tegen zijn buurman Friedel " 't zal toch weer niet waar zijn zeker… helaas werd de bal mooi naast de muur tegen het ijzer geplaatst en dus 1 – 1 en lichte euforie bij Excelsior.


Conclusie : mooie namiddag maar we smeken Dame Fortuna dat ze de resterende wedstrijden toch onze kant zou kiezen. En… sommige bestuursleden ( waren dat nu niet Davy en Gwennie ? ). reden na de match richting sponsor Amical, uw reporter en zijn Helga reden richting Zogge bij sponsor 't Hofstedeke, sloten er een nieuwe sponsorovereenkomst af voor de volgende 10 jaar, aten lekker en de Luc dronk er nog een Vicaris Quinto. Meer moet da niet zijn.


LVdV