Wedstrijd verslag KSKG - KVV Ardennen

10-01-2023

" KSKG 1 - SK Vlaamse Ardennen 2 "


" Opnieuw net niet "


SK moest het in de eerste match van 2023 opnemen tegen SK Vlaamse Ardennen, het vroegere KVV Ardennen dat speelde op een klein hellend terrein in Etikhove, één van de parels van de Vlaamse Ardennen. Vermits daar geen enkele mogelijkheid was tot uitbreiding of renovatie heeft men van het faillissement van Club Ronse gebruik gemaakt om te verhuizen naar Ronse. Het blijft wat vreemd dat men in een club als Vlaamse Ardennen sommige spelers hoort roepen " gauche, gauche...of meenden zij goosj ? Bij KSKG was Jari Van Hauwermeiren niet inzetbaar wegens ziekte en moest Warren Vercauteren verstek geven wegens examens. Ali Zambur dwong zijn eerste basisplaats af.


De wedstrijd werd gespeeld onder een zeer schaarse belangstelling, traditioneel wat eigen aan begin januari maar dit was wel wat extreem, vandaar een vraag op 100 punten : " Hoe komt het toch dat zo weinig Grembergenaars op zondagnamiddag afzakken naar de Kleemputstraat? ". Alle antwoorden en suggesties zijn welkom.


SK verloor de toss en moest richting kantine starten en opboksen tegen een zeer felle frisse wind. En dat lukte niet zo goed. Ardennen etaleerde een rustig en technisch vaardig meesterschap met vlotte balcirculatie die meestal strandde aan de zestien. Keeper Ward meest attent zijn bij een aantal scherpe voorzetten maar hij stond paraat. SK dus aangewezen op de tegenaanval en dat lukte bijna op min. 13 toen een scherpe SK aanval door Bram Rijckaert gedevieerd werd en keeper Watté slechts in twee tijden kon redden.Op minuut 21 gebeurde het dan : Kenneth Deviaene neemt een afvallende bal van aan de 16 op de slof en via de binnenkant van de paal verdwijnt de bal tegen de netten... 0 - 1. De rest van de eerste helft bleef onze verdediging baas zodat we de rust ingingen met deze stand.


De tweede helft bewees dat het niet eenvoudig voetballen is bij felle tegenwind. Van het frisse technisch verzorgd voetbal van Ardennen was niets meer te merken want ze bakten er simpelweg niets meer van en potten er maar op los. KSKG domineerde dus, won de duels en speelde dus bijna permanent op de helft van Ardennen. Op min. 69 was er een heerlijke SK aanval en Maxim Dierick poeierde de bal pardoes op de kruising. Dit had het keerpunt kunnen zijn en Maxim had deze goal zeker verdiend maar Dame Fortuna koos eens te meer niet onze kant. KSKG claimde nog een penalty wegens een aangeschoten bal maar de ref. wuifde ons protest weg. Nochtans hebben wij al voor minder een penalty tegen gekregen. Coach Tim Bavré bracht Joeri Van Bossuyt, Mo El Marnissi en Milan Van Heirseele in het veld en wij bleven domineren. Op min. 85 krijgt Ardennen bij een schaarse tegenaanval een corner die naar de tweede paal wordt getrapt waar diezelfde Kenneth Deviaene mag binnenkoppen...Jammer, doodjammer want een match duurt 95 minuten. Op min. 89 ontbond Mo zijn duivels en kanjerde de bal van aan de zestien via de onderkant van de lat in het doel 1 - 2 en een schitterende goal die evenwel iets te laat viel.


Conclusie : dit Ardennen was te pakken. Uw reporter reed dan ook redelijk teleurgesteld richting Zogsebaan ...


LVdV