Wedstrijd verslag KSKG - KSK Beveren

01-05-2023

KSKG 1 - KSK Beveren 1" 


Die verdomde 89e minuut, ofwel het verhaal van een gans seizoen "


Dit was om velerlei redenen een speciale wedstrijd. Eerst en vooral wilden wij winnen om zeker voor Heikant te eindigen en zo een sprankel hoop over te houden voor een verlengd verblijf in 1e provinciale.Vervolgens moesten wij met deze wedstrijd ook afscheid nemen van icoon Ward Smekens en van Kobe De Coeyere en Jordy Van Daele. Onze Voorzitter Hans Burghgrave nam de honneurs waar en zette deze spelers figuurlijk in de bloemetjes met een bon van onze sponsor Sable 2.Ook Gunther werd bedankt voor zijn werk met de beloften en de coaching van het eerste elftal. 


Deze match kon onder een stralende zon rekenen op een flinke belangstelling zowel van Beveren als van Grembergen.Coach Gunther Geerinckx diende weer te sleutelen want nu was captain Florian geel geschorst, Bram Rijckaert en Warren Vercauteren waren terug uit schorsing en Jordy had dan toch Parijs kunnen achterlaten en startte net zoals Joeri Van Bossuyt die na enkele maanden blessure leed , terug kon meedoen op de bank. Flo werd vervangen door Seppe Van Gucht. Er waren 4 matchbalschenkers nl. Orvélo ( lekker Grembergs bier ), Dokter Laget, Schepen van Sport LienVerwaeren en feestduivel Jurgen Huylebroeck.


De match begon met een overwicht van Beveren, SK plooide licht terug in een goeie organisatie, stoorde zeer efficiënt in het middenveld en counterde dan. En op de 11e minuut was het raak : Seppe verstuurde een perfecte voorzet die Simon Vermachelen doorheen de defensie loodste, Simon onbaatzuchtig legde op het gepaste moment opzij voor Jari Van Hauwermeiren en de 1 - 0 was een feit. Prachtig doelpunt !! Even later diende Brent Claessens het veld te verlaten met een verstuiking, wellicht een illustratie van Brent's pechseizoen. Gelukkig verloor dochtertje Moon haar glimlach niet.Beveren bleef traag opbouwen maar de laatste pas was een probleem en dus vielen er geen kansen. Alleen de rushes van Hakeem Balogun zorgden af en toe voor spektakel maar Kobe was paraat en stopte hem tijdig af. Dan maar vanop afstand proberen dacht men bij de geelblauwen en op min. 44 moest Ward een kanjer uit de winkelhaak ranselen. 


Rust 1 - 0 en ondertussen wisten we al lang dat Heikant met 2 - 0 in het krijt stond in Sottegem.


Onze SK begon sterk aan de tweede helft . Onze hoofdsponsor Nikolas die dezer dagen meer in radiostudios vertoeft dan in Grembergen had toch zijn namiddag vrijgemaakt om zijn collega - muzikant Ward uit te wuiven en hij verklaarde " Amai den SK speelt goed !! " ( heb ik nu van onze Voorzitter goed begrepen dat Fitnessking zijn hoofdsponsorcontract met 2 jaar heeft verlengd ?). Wij noteren dat Simon keeper Stef De Schepper verplicht toteen straffe save om een bal uit de winkelhaak te halen. Op min. 61 moest evenwel onze Ward alles uit de kast halen om de gelijkmaker te verhinderen.Op minuut 63 doet Jari Van Hauwermeiren een perfecte controle aan de rand van de zestien, haalt verschroeiend uit met zijn linker, gans Grembergen veerde al op voor de 2 - 0 maar helaas kan diezelfde Stef nog de bal raken met de vingertoppen, binnenkant paal en terug in het veld. Dit had de goal van het jaar kunnen zijn. 


En onze SK bleef maar prikken : op min. 67 dwingt Mo El Marnissi Stef nogmaals tot een grote redding om op de 80e min. de bal naar de winkelhaak te krullen maar helaas 2 cm buiten. De laatste 10 minuten dropte Beveren heel wat ballen in onze zestien, diende Ward nog een straffe redding te doen en op de verdomde minuut 89 wordt een bal weggekopt en van even buiten de zestien wordt de bal op de slof genomen en verdwijnt door een bos van spelers tegen het ijzer, onhoudbaar. Toemme toch !!Op minuut 90 krijgt Ward een geweldige applausvervanging waar hij stil van wordt en kan ons piepjong talent Rie Geerinckx zijn eerste minuten in eerste proevinciale meemaken.Proficiat Rie !


Eindstand 1 - 1" Merci Kobe en Jordy «


Assenaar Kobe trekt naar Mazenzele - Opwijk na een zeer goed SK jaar waar wij gebruik hebben gemaakt ( een beetje misbruik ) van zijn polyvalentie.Merci Kobe en veel succes !


Toekomstig Affligemnaar Jordy trekt naar Meldert na 4 jaar SK. Bedankt Jordy en veel succes !


En...Kobe en Jordy " it's a small world, dus zijn we zeker dat onze wegen nog zullen kruisen !" Merci Ward, merci, merci "Ward zou bij SK een negende seizoen spelen maar kreeg van onze familieclub de vrijheid om met HO Kalken in derde amateur ( of wordt het nog tweede ? ) uit te komen. De pluimen voor de transfer van Ward mogen op de hoed van ex-collega Morre De Lentdecker gestoken worden en we zijn beiden diep in ons geheugen moeten duiken om ons te herinneren dat de contractuele besprekingen met Ward doorgegaan zijn aan de ronde tafel van De Verloren Zoon, zowaar een profetische plaats want Ward zou er nadien toch nog wel enkele keren langs gaan. Ward was toen nog een zeer jonge, wat timide ( dachten wij toch ) kerel maar zou zich snel ontpoppen tot een stevig sluitstuk, een zeer grote waarde ook in de kleedkamer en daarbuiten. 


Ward vanwege gans Grembergen " VEEL SUCCES BIJ HO " en het is gelukkig geen vaarwel maar een tot ziens want op 09 augustus speelt onze SK thuis een galamatch tegen HO Kalken.Supporters noteer het alvast.


" 208 pinten van Ward "


Ward heeft exact 208 matchen onafgebroken gespeeld voor onze SK en heeft daarom 208 gratis pinten aangeboden zowel aan de thuissupporters als aan die van Beveren. De sfeer zat er dus wel snel in. 


Het bestuur had zich voor deze laatste match niet onbetuigd gelaten en had daarenboven aan Jurgen Huylebroeck gevraagd om er iets speciaals van te maken en Jurgen had de legendarische EDW vanuit zijn pensioen gehaald.


Uw reporter behoort niet tot de kring van de grote fuifbeesten van 't dorpen tufte daarom rond 18u richting Zogsebaan waar opnieuw de kaarsen nog stonden te flikkeren.


LVD