Wedstrijd verslag KSKG - FC Kleit

13-02-2023

 Ons terrein, zestien meter te lang.


Na onze uitzege op Ardennen waren de verwachtingen meer dan hoog gespannen.


Het zou een fantastische match worden. Onze matchbalschenker Koen Claus van Koens keuken gaf de aftrap samen met Red Flame Fran Meersman.


KSK begint goed aan de wedstrijd en heeft het overwicht. Kleit lijdt. Onze jongens voetballen meerdere kansen bij elkaar maar komen niet tot afwerken. KSK is nochtans de betere ploeg die goed combinatie voetbal op de mat legt. Een vroeg doelpunt kan de match nu reeds beslissen. Simon Vermachelen krijgt twee uitgespeelde kansen. Jari Van Hauwermeiren plaatst een strak schot binnenkant linkerpaal maar de doelman redt de meubelen. Een voetbalmatch wordt nog altijd gewonnen door doelpunten te scoren maar het plein is zestien meter te lang. Het lukt maar niet om in die laatste zestien meter efficiënt te zijn en de tegenstrever op achtervolgen te zetten. Wat ons reeds een gans seizoen parten speelt is ook vandaag een zekerheid. Wij komen niet aan scoren toe.


Als je de kansen onbenut laat dan keren die zich wel eens tegen uzelf. Minuut 34, Ward ranselt de bal net van onder de lat. Minuut 36 kan onze goalie de bal nog uit zijn doel houden met een prachtig voetveeg maar in de rebound scoort Kleit de 0 - 1. KSK op achtervolgen gezet. Hoe een dubbeltje kan keren. Minuut 41 strakke voorzet van Kleit vanop de linkerflank en de 0 - 2 hangt tegen de netten. Dit is te snel en net voor de rust. De Grembergse supporters zien de bui al hangen.


In minuut 63 krijgen we dan nog de 0-3 om de oren. Wedstrijd voorbij. Weer blijven we met lege handen achter. Mag het mij van het hart dat we zeker niet de mindere ploeg waren maar niet altijd de grinta toonden die we in Ronse wel brachten? Het terrein lag er niet optimaal bij maar dit geldt voor beide ploegen. Door besparingen van de stad Dendermonde kunnen wij geen beroep meer doen op de firma Hebbelinck om onze terreinen op zaterdagavond, na de vele jeugdwedstrijden, nog te laten rollen.


Uiteraard kijken we vooruit naar onze volgende wedstrijd op zaterdagavond op Berlare