Wedstrijd verslag KSKG - Borsbeke

23-01-2023

KSKG 1 - KVC De Toekomst Borsbeke 3" Degelijke prestatie tegen een steengoede ploeg "Op deze grijze, kille zondagnamiddag mochten wij onze grasmat op tegen De Toekomst Borsbeke, één van de toonaangevende ploegen in onze reeks. Borsbeke is " een oude traditieclub", gesticht in 1928 en viert dus binnen vijf jaar zijn honderdste verjaardag ( en daar zouden we graag bijzijn...). Zij spelen al zo lang we ons kunnen herinneren in het Vredesstadion. We konden in onze gezellig warme kantine voor de match kennis maken met een Borsbeekse delegatie onder leiding van Dietrich, Bram en Kevin en filosoferen over gezond voetbalbeleid. Wij konden onze Borsbeekse collega's ook introduceren in de geneugten van Vicaris Quinto en Tripel. En zo vernamen we dat de gemeente één miljoen zeshonderdduizend euro geïnvesteerd heeft in het stadion met oa. de aanleg van kunstgras op het B - terrein...Hallo, hallo...mogen we wat jaloers zijn? De club wordt al negen jaar getraind door ex - Eendracht Aalst spits Sammy Van den Bossche en deze bracht hen van derde naar eerste provinciale.
Bij onze SK meldde Seppe Van Gucht zich zondagmorgen ziek zodat Jari Dierickx kon starten ( en Jari deed dat prima ) en zodat onze belofte Robbe De Ridder zijn eerste selectie kreeg.
Borsbeke begon goed aan de match, kampeerde onmiddellijk op onze helft en etaleerde een technisch overwicht. Onze mannen waren ditmaal wel bij de les maar moesten zich beperken tot het dichtlopen van mogelijke gaten en pogingen tot counteren. We kregen snel enkele verwittigingen met pegels die juist naast of over vlogen en wat moest gebeuren gebeurde toen Rayen Bellemans op de 23e minuut de 0 - 1 aantekende. SK bleef evenwel knokken en op min. 36 noteerden we één van de eerste voldragen aanvallen van SK over de ganse lengte van het terrein met een zeer scherpe voorzet die enkele verdedigers passeerde zodat de inlopende Brent Claessens mooi kon afwerken. Prima goal en een toch wat gevleide tussenstand. Lang konden we niet nagenieten want op min.40 volgde een zeer vreemde 1 - 2. Vreemd omdat iedereen zag dat doelpuntenmaker Pieter De Kegel minimum drie meter buitenspel stond. Vreemd omdat die Pieter niet juichte, zeker als hij was dat de goal zou afgekeurd worden. Ook vreemd dat de ref. bleef kijken naar zijn lijnrechter die niet optimaal stond opgesteld. Maar deze bleef onbewogen ( was ook niet naar het midden van het terrein gelopen ) zodat ref. Bulckaert dan maar besloot om naar de middenstip te wijzen. Allemaal vreemd want die 15 seconden duurden best lang.
De tweede helft speelden wij meer op de helft van Borsbeke dat de indruk gaf relax te spelen en tevreden te zijn met deze stand. Onze SK kwam dus in de match en kreeg zelfs kansen op de 2 - 2 maar die moet men dan wel benutten en dit gebeurde niet zodat een oude voetbalwet zegt dat men dan het deksel op de neus krijgt. Op een counter werden wij in snelheid gepakt en het was 1 - 3 via diezelfde Bellemans. Coach Tim bracht nog Mo El - Marnissi en Brian Thiebaut in en dezen lieten zich onmiddellijk gelden. Ook Robbe De Ridder kwam op het terrein en liet snel zijn kwaliteiten zien nl. groot, sterk en rustig aan de bal. De eindstand veranderde helaas niet meer.
Conclusie : tegen dit Borsbeke verliezen is geen schande en we moeten het positieve onthouden en proberen de kantelmomenten te benutten. En onze vrienden van Borsbeke lieten zich de Vicaris goed smaken. Uw reporter reed niet ontevreden richting Zogsebaan en tracteerde zijn Helga bij onze sponsor 't Hofstedeke in Zogge waar ik de 1 - 3 nog eens een paar keer mocht uitleggen.LVdV