Wedstrijd verslag Heikant Zele - KSK Grembergen

24-04-2023

" Niet voor hartlijders "

Het was geen gewone week voor den SK. Nadat de coach de handdoek had gegooid werd gelukkig Gunther Geerinckx bereid gevonden om de trainingen te leiden en de matchen te coachen.En Gunther stond voor heel wat uitdagingen : Bram Rijckaert en Warren Vercauteren geelgeschorst, Lukas Moens ziek, Jordy Van Daele verkende de glamour van Parijs en als klap op de vuurpijl blesseerde tweede keeper Rie Geerinckx zich vrijdagavond. Dit resulteerde ook in een zeer jonge bank met Kobe Notenbaert, Jans Verberckmoes, Tijl Malin en Tristan De Greef. Seppe Van Gucht schoof naar de rechterflank, Jari D bleef buffer spelen,Simon, Mo en Maxim schoven een rij achteruit om het middenveld te stofferen en vooraan moesten Jari VH en Brent voor de counters zorgen.

Heikant had via acties met de jeugd voor een toffe ambiance gezorgd en er was veel volk ook vanuit Grembergen. Ook het Bestuur van SK liet zich niet onbetuigd en had voor aanmoedigingspremies gezorgd die in de smaak vielen bij onze spelers. Ten huize van uw reporter werden alle registers opengetrokken en stonden kaarsen te branden dat het een lieve lust was.

Met deze onuitgegeven opstelling moest SK het eerste kwartier overlaten aan Heikant maar gelukkig hadden ook zij last om vijf goeie passes na mekaar te leveren. Groot gevaar bleef uit ook al was Soufiane toch wel een mini-gesel. Het tweede kwartier stak onze SK stilaan de neus aan het venster, weliswaar zonder echte kansen.

Op minuut 32 resulteert een onnodige fout in een vrijschop vanop 35 meter : Mich.Poppe achter de bal, over de muur, binnenkant paal en 1 – 0. Plots bewees onze SK dat we ook kunnen aanvallen want de volgende 10 minuten waren we echt goed. De mooiste aanval liep over Brent die perfect voorzette vanop links waar Simon keeper Kesteleyn tot een reuzeredding dwong en ook de herneming van Mo werd gered. Rust 1 – 0

SK Zorgde onmiddellijk na de rust voor opschudding : een vrijschop vanop eveneens 35 meter wordt door Brent scherp in het pak spelers gedropt waar niemand de bal raakt zodat keeper Kesteleyn de bal in de netten ziet verdwijnen. Dus 1 – 1 op minuut 47.

SK nu in overdrive en op corner krijgen we op minuut 56 de bal tot 10 cm voor de lijn maar niet over…Op minuut 59 volgt dan een collectieve SK aanval in ware Champions League stijl waarbij we zelfs in de zestien tikkie takkie voorbij de keeper gaan die dan maar de benen van Mo vastgrabbelt en penalty en geel voor Kesteleyn. Maxim Dierick knalt onhoudbaar binnen.

Zeer goed Max en 1 – 2. Heikant lanceert nu power play voetbal en op vrijschop kopt Yannick Poppe binnen 2 – 2. Bij ons wordt Tijl Malin nog ingebracht om de moegestreden Max te vervangen.

Opschudding één minuut later wanneer onze Mo zich voorbij 2 man dribbelt en in de zestien neergelegd wordt, een penalty zo groot als de kerk van Grembergen. Helaas vond de Limburgse ref. Dieter Porton dat één penalty wel volstond…Spijtig, zeer spijtig.
Dit cadeau gaf Heikant weer vleugels en onze Ward moest nog een drietal mirakels doen of het onrecht zou zegevieren. De ref floot stipt op de 90e minuut af bij 2 – 2

Conclusie : goeie prestatie van SK, zeer veel inzet, bij momenten zeer mooie dingen van een onuitgegeven ploeg. Onze Voorzitter die beslist dat onze aanmoedigingspremies behouden blijven. Dus het feest kon doorgaan bij Karine en Gunther van De Verloren zoon en donderdag na de training Thai Food van onze sponsor uit Dendermonde. En op de Zogsebaan stonden de kaarsen nog te flikkeren…toch een kleine buis…

Nog een voetnoot want KSKG heeft nogal wat sponsoren uit de gastronomische wereld zoals naast onze Thai ook Loods 35 in Zele, Amical en Sable 2 in Grembergen en 't Hofstedeke in Zogge. Dus uw reporter en zijn Helga hadden keuze te over…De asperges met zalm smaakten heerlijk…