Matchverslag: SK Denderhoutem - KSKG: “Het blijft spannend”

26-04-2022

SK moest dus op deze zonnige zondagnamiddag naar de Denderstreek naar Atom. Het stadion draagt nog de sporen van de voorganger nl. Verbroedering Denderhoutem. Dit was één van de eerste clubs in ons land die begon, via een bevriende makelaar, met de import van een groep Afrikaanse spelers. En deze, aangevuld met uiteraard goeie ervaren spelers, schopte het tot derde nationale. Het moet gezegd dat ook het geld van de familie Vijverman wel hielp. 

Dus SK Atom beschikt over tribunes, ruime kantine met discobar na de match, een eigen feestzaal...En zo vernamen we dat verleden vrijdag de jaarlijkse Nacht van de Sponsor doorging. Dit betekende : feestzaal uitverkocht met 220 couverts, sponsors moesten tafels kopen voor 10 personen à 600 euro, lekker eten, optreden, disco en heel veel champagne...De laatste feestvierders waaronder enkele spelers wandelden buiten rond 5u toen de vogeltjes begonnen te fluiten. Straffe prestatie van het bestuur, om jaloers op te zijn...Niet te verwonderen dat deze feestnacht een belangrijke pijler is van het jaarbudget.

De match werd gespeeld op een zeer groene grasmat die evenwel gelet op de droogte van de voorbije weken beenhard lag. De eerste 10 minuten verliepen licht in het voordeel van de thuisploeg maar wel zonder gevaar. Het was snel duidelijk dat het gevaar zou komen van de dribbelaars Gianni Scheerlinck en Joseph Wembankoy. SK herstelde evenwel snel het evenwicht en was van min.10 tot 45 de betere ploeg die meestal op de helft van Atom speelde. 

Onze verdediging speelde sterk, in het middenveld knokten captain Florian en Bram zich te pletter en lieten ook aanvallend mooie dingen zien en Addo en Brent maakten het de verdediging meer dan lastig. Vooral te noteren was een aanval op min.18 over het volledig plein en een ultieme uithaal van Bram Rijckaert die keeper D'Hauwers tot een grote redding dwingt. Belangrijk ook een aanslag met de twee voeten vooruit van Wembankoy op de benen van Joeri Van Bossuyt, altijd donkerrood maar Joseph kwam er vanaf met een bolwassing en zelfs geen geel. Onze Joeri was stevig gehavend en diende in de tweede helft te worden vervangen. 

Rust 0 - 0

Was er iets speciaal in onze koffie gedaan, wie zal het zeggen maar feit is dat we ons de eerste 20 minuten van de tweede helft lieten wegdrukken. Na een eerste waarschuwing was het in de 60e minuut van datte: Wembankoy, die eigenlijk niet meer op het veld mocht staan, kon een dribbel opzetten en werkte onhoudbaar af, 1 - 0.SK was toch enkele minuten van slag.

SK bracht Simon Vermachelen, Alek Maes en Sascha De Cock in en plots begonnen we weer te domineren. Onze corners waren levensgevaarlijk en op min.75 konden wij verschillende malen aanleggen van binnen de kleine baklijn en het was uiteindelijk captain Flo die de bal binnenramde. Wij bleven aandringen zodat Atom kon counteren maar ze waren alleen nog gevaarlijk op een scherp aangesneden vrijschop. Ook wij hadden nog een gevaarlijke corner op de 93e min. maar de bal wou er niet in.

Conclusie : meer dan verdiend gelijk spel maar we zijn nog niet gered vermits Doorslaar won en Berlare gelijkspeelde en vermits de uitslagen in 3e Amateur tegenvielen. Zondag komt HO Kalken op bezoek en als ze willen kampioen spelen zouden ze best winnen. Wij zijn evenwel niet van plan om ons te laten oppeuzelen. Spanning troef dus en er zal zeker ook druk getelefoneerd worden met de velden van Mariakerke, Berlare en Munkzwalm.

En Luc ditmaal geen kaarsen? Helga vond dat we niet moeten overdrijven en dat we beter het grote geschut houden voor de laatste match en wie ben ik om dat tegen te spreken?

LVdV