Matchverslag: KSKG - SKL Doorslaar: "Spektakelmatch levert geen winnaar op”

01-03-2022

Bij het runnen van een voetbalclub komt uiteraard van alles kijken en zo stelden wij vast dat SK zondagvoormiddag getroffen werd door een serieuze stroompanne die zowel de nieuwe kantine als het complex kleedkamers had getroffen. De kantine was vlug hersteld maar de kleedkamers (geen verwarming plus koud water in de douches) waren andere koek. Sponsor Thomas De Maesschalck werd opgetrommeld doch kon alleen vaststellen dat een zware kortsluiting in de brander niet te herstellen viel...


Deze zonnige zondag stond in de kalender als een vrije krokuszondag maar de coronaperikelen in januari hadden de uitgestelde match tegen SKLD naar de zondag van carnaval Aalst doen verschuiven. Coach Raf Van Overstraeten zag 4 spelers naar andere oorden vertrekken en moest dus puzzelen, maar ook coach Stefaan Van Dender had wat zorgen met blessures en geschorsten. 

De match begon voor SK redelijk dramatisch : balverlies in het middenveld, gevolgd door misverstand in de verdediging bracht Timothy Van Laecke alleen voor Ward. Timothy mistrapte zich waardoor de bal een gekke capriool maakte en onder de lat binnenviel: 0 - 1 dus in de 3e minuut. 

SK leek even van slag maar herpakte zich vrij snel en begon goed te combineren met succes. Op de 20e min: na een tweetal driehoekjes speelde Maxim Dierick zich vrij en knalde onhoudbaar binnen: 1 - 1. SK ging verder op zijn élan. Op min 24 scoorde Jordy Van Daele de 2-1 na een mooie uitgesponnen aanval. Oef!! SK bleef baas maar mocht doelman Ward toch dank u zeggen op de 45e min. toen die een pegel van juist buiten de 16 met de vingertoppen uit de winkelhaak ranselde. 

Rust 2-1 dus.

SKLD begon furieus aan de tweede helft maar toch had SK de 3-1 en de 4-1 kunnen/moeten scoren want na tien minuten werd in enkele seconden de bal tweemaal letterlijk van de lijn gekeerd en enkele minuten later kon Joeri Van Bossuyt van dichtbij de bal niet in het lege doel werken. Ondertussen won SKLD de meeste duels, had ook vaak de 2e bal en had SK het lastig om uit te breken. En wat moest gebeuren gebeurde : op de 64e minuut nam Erkoç een bal heerlijk op de slof en knalde onhoudbaar binnen. Nauwelijks 4 minuten later profiteerde Timothy opnieuw van een misverstand om de 2-3 aan te tekenen.

SK bracht Addo Lardenoit, Milan Van Heirseele en Lukas Verschueren in, begon te pressen en plots konden we weer voetballen en mooie patronen uittekenen. Met succes want na één van de uitgesponnen aanvallen scoorde Addo een heerlijk doelpunt: 3 - 3 dus. SK bleef nu baas en deed nog verwoede pogingen voor een 4e doelpunt maar de stand veranderde niet meer.

Conclusie : spektakelwedstrijd, drie tegendoelpunten op eigen veld is natuurlijk niet niks, positief zijn wel onze 3 schitterende doelpunten, positief is ook dat we tweemaal een achterstand ophalen, nog positief was ook de invalbeurt van Addo, Milan en Lukas. 

En nu op naar onze volgende thuismatch zondag as tegen concurrent Latem.

Lvdv