Matchverslag KSKG - Mariakerke: "Wat een prestatie!"

14-03-2022

Op deze derde thuismatch op rij kwam het Gentse Mariakerke de ploeg van de sympathieke Voorzitter Daniël Termont, naar Grembergen afgezakt. Dit is een sterk elftal dat terecht op de 5e plaats prijkt en heel wat ervaring telt met kleppers als Mirvic, Fikaj, Cherlet, De Waele en Thybaert. SK zit sedert begin februari in een goede flow, ook al vertaalt zich dat niet altijd in puntengewin. Deze wedstrijd stond onder leiding van Frank Bruggeman, iemand die eerste en tweede provinciale als zijn broekzak kent en wedstrijdsituaties perfect weet in te schatten. 

Luc, je zal zien dat SK vandaag gaat ontploffen! 

Ook Nieuwsblad journalist Marc De Dekker was weer van de partij en hij vertrouwde uw reporter toe voor het begin "Luc, je zal zien dat SK vandaag gaat ontploffen, dank zij mijn verslag van de vorige week". Het bleken profetische woorden. Mariakerke had ook een mooie schare supporters mee terwijl een deel van de Grembergse achterban precies op de carnaval was blijven plakken...SK moest het stellen zonder de geschorsten kapitein Florian Anrijs en Joeri Van Bossuyt.

De wedstrijd zelf : 

SK begon met de felle wind op kop richting kantine. De beenharde grasmat maakte het beide ploegen moeilijk om vlot te combineren. Mariakerke demonstreerde evenwel een technisch overwicht maar meestal tot aan de zestien. Onze verdediging speelde sterk maar kreeg ook geen tijd voor een goeie opbouw. En er is ook nog altijd doelman Ward. Voor ons was het dus hoofdzaak om de 0-0 te houden tot aan de rust en daar zijn we in geslaagd.

De forse wind in de rug gaf SK een flinke boost, ook al bleef het uitkijken voor de tegenaanvallen. En het moet gezegd dat onze Ward ons op enkele cruciale momenten recht hield, hetzij met een fantastische reflex, hetzij met de vuisten waarbij hij zelfs boven de torens van Mariakerke uittorende. Dat heet vertrouwen en dat geeft vertrouwen. We onthouden voor SK dat Maxim Dierick alleen op keeper Van Buynder kon gaan, hem wou dribbelen wat ook lukte maar daardoor te ver moest uitwijken en weg kans. En dan kwamen de vervangingen met Addo Lardenoit en Simon Vermachelen en nadien met Sascha De Cock en Lukas Verschueren.

"Wat een intrede voor onze toekomstige apotheker Addo!"

Verleden week kon Addo bijna scoren na 1 minuut, maar nu deed hij nog beter want na 30 seconden lobde hij de keeper, 1-0 dus na 72 minuten. Het spel dreigde even wat ruwer te worden maar met al zijn ervaring kon ref Bruggeman de brandjes snel blussen.

"Wat een intrede van Simon!"

Ons tweede doelpunt was een echt pareltje : Addo vertrekt op rechts, komt naar binnen, geeft aan Jordy Van Daele die met een listige doorsteekpas zijn spitsbroeder in Lochristitijden alleen voor de keeper brengt. Simon blijft kalm en heel onbaatzuchtig en legt in de breedte af naar Alek Maes die maar moet binnenschuiven. Van zo een goal worden de coaches en de supporters echt warm. Met nog een achttal minuten te gaan trok Voorzitter Hans met zijn kompanen al richting kantine met de boodschap "Luc we gaan nog een derde scoren!!". En het gebeurde toch wel zeker!!! Simon bleef baas in een duel met verdedigers en keeper en schoof vanuit een schuine hoek binnen. 3-0 op de 85e min.

Conclusie : sterke prestatie van SK dat belangrijke punten wint. De uitslag geeft natuurlijk een wat vertekend beeld want Mariakerke is niet alleen een sterke maar ook sympathieke ploeg. Uitstekende leiding van ref Bruggeman en zijn assistenten. 

En nu op naar Berlare volgende zaterdagavond.

Onnodig te zeggen dat uw reporter in zijn nopjes was en in onze kantine genoot van een Caesar ,het bier van onze brouwer Van Eetvelde.

Lvdv