Matchverslag: KSKG - KVV Ardennen : "Hoeveel pech kan men hebben in één en dezelfde match"

14-02-2022

Na de sterke prestatie en de terechte overwinning op Eendracht Zele waren de verwachtingen hoog gespannen voor de match tegen Ardennen, onze rechtstreekse concurrent. De aannemer had zaterdagnamiddag nog den A gedurende verschillende uren geprikt, geborsteld en gerold en dat was te zien ook. 

Er stond een stevige wind over het terrein en SK verloor de toss, dus moest het starten met de wind op de neus richting kantine. 

De match begon in verschillende opzichten desastreus voor SK. Na amper 5 minuten ging Jari Dierickx in een duel kop tegen kop, bleef liggen en moest met bloed van het terrein. SK dus met 10. Twee minuten later ging Thomas Windey in duel en bleef groggy liggen. SK dus met 9. In de verwarring van het pogen oplappen van beide spelers en dan toch overgaan tot noodzakelijke vervanging profiteerde Ardennen om uit te lopen tot 0 - 2 via kapitein Bono Cadron en Jochen Van Wambeke. Begrijpelijk dat SK even van slag was. De vervangers Warren Vercauteren (terug na één maand examens) en Sascha De Cock integreerden zich evenwel snel en de achtervolging kon beginnen.En ja, we hadden altijd kunnen/moeten gelijk komen.

Enkele belangrijke fases : na een mooie collectieve aanval wordt Alek Maes afgezonderd voor de doelman maar hij krijgt de bal niet voorbij doelman De Prez. Die bal moest er altijd in.

Woelwater Brent Claessens werd in de zestien, onder de ogen van referee Dries De Win aangetikt en ging neer maar de ref gaf geen krimp.

Even later was er een ware belegering waarbij we driemaal op rij mocht uithalen van rond het penaltypunt maar telkens werd de bal van de lijn gekeerd.

De klap op de vuurplijl kwam in minuut 41 toen Simon Vermachelen sneller op de bal was dan de keeper en de aansluitingstreffer was een feit. Alleen liet De Prez een gebrul horen om zijn fout te verdoezelen. Dries De Win ging mee in dit verhaal en keurde de goal, meer dan onterecht, af. Rusten dus met 0 - 2.

Tijdens de rust kon uw reporter even poolshoogte nemen bij Thomas Windey die zich helemaal de fase van zijn blessure niet meer kon herinneren,geen goed teken...

"En zeggen dat onze doelman vandaag voor de eerste maal dit seizoen punten pakt voor ons." 

SK begon met volle moed aan de tweede helft, helaas was dame Fortuna eens te meer niet met ons. Op minuut 55 beging Joeri Van Bossuyt een, volgens ons, lichte duwfout waarbij evenwel de speler als dood neerging en de ref trapte eens te meer in de cinema: rechtstreeks rood in een eigenlijke faire wedstrijd. Als ook de scheidsrechter een off day kent wordt het soms moeilijk. SK dus definitief met 10. Maar onze mannen kromden hun rug en drukten Ardennen helemaal terug. 

Op minuten 61 én 62 moest keeper De Prez twee mirakel saves uithalen. Na de wedstrijd vertrouwde de Ardennentrainer mij toe "en zeggen dat onze doelman vandaag voor de eerste maal dit seizoen punten pakt voor ons". Ook dat nog. 

Dus SK bleef domineren. Ardennen bakte er niets meer van en klopte het jaarrecord "in de wei trappen" met 2 ballen van wel 40 meter... Zelfs hun topspits, Ndikumana, kwam zich te pletter werken in het middenveld maar wij 9/10 van de duels wonnen. Het mocht evenwel niet baten.

Conclusie: alle voetbalgoden waren tegen ons. Toch een sterke en hoopgevende prestatie, fantastische mentaliteit én inzet op het terrein. Dus een proficiat aan alle spelers. Later op de avond kon uw reporter nog in contact treden met Jari Dierickx die mij gerust stelde en met Thomas Windey die pas om 21u30 terug was uit de spoed waar men inderdaad een hersenschudding vaststelde. Het ga jullie goed kerels. Ik heb mij dan toch maar een Vicaris Quinto uitgeschonken om zoveel tegenspoed weg te spoelen...

Lvdv