Matchverslag KSKG - HO Kalken: “Onze redding is een kampioenstitel waard”

03-05-2022

Deze wedstrijd was voor beide teams cruciaal : SK moest nog Doorslaar of Berlare achter zich houden en HO moest winnen om kampioen te worden.

Ongeveer 550 toeschouwers woonden deze zonovergoten match bij. De rood-witte kleuren waren redelijk dominant. Het was een sfeer van de grote dagen tijdens de wedstrijden tegen KAVD.

Ons veld lag er nog altijd keihard bij zodat academisch voetbal voor beide ploegen bijna onmogelijk was. HO oefende van in het begin grote druk uit maar SK speelde zeer georganiseerd en met grote inzet. Het was ook snel duidelijk dat bij HO de supervorm van de heenronde iets minder was. Dit resulteerde in vele ballen in de box maar meestal geplukt door onze goallie Ward. Centers achter de goal en slechte vrije trappen zorgden voor groeiende zenuwachtigheid. SK probeerde wel tegen te prikken en was éénmaal gevaarlijk via Brent Claessens.

Even voor de rust vond ref De Geyter dat hij HO dan maar een duwtje in de rug moest geven en bij een normaal duel in de zestien wees hij naar de stip. In de heenronde vlamde Jasper Buyl de bal onhoudbaar binnen maar ditmaal ranselde onze Ward de bal uit de hoek. Fantastische redding.

" PRAISE THE LORD = IS PRAISE THE WARD "

Rust 0 - 0 en we kregen de tussenstanden door van de belangrijke wedstrijden.

Uw reporter heeft niet zoveel fases van de tweede helft van nabij kunnen volgen wegens nu zeer druk getelefoneer naar Munkzwalm, contact met Grotenberge dat lange tijd virtueel kampioen was en met Berlare via journalist Marc De Dekker. Toch zag ik dat de scheidsrechter op de 53e minuut alweer een lichte strafschop floot. Ditmaal was De Brabander de Chinese vrijwilliger van dienst maar opnieuw was onze Ward paraat en redde voor de tweede maal. " Praise the Ward ". De zenuwen sloegen bij HO nu nog meer toe en buiten nogmaals een grote redding van Ward met een beenveeg begon er een zekere gelatenheid te sluipen in het spel van HO.

Tot minuut 84 wanneer Bonny - de beste man op het plein - kon toeslaan en Ward met een gelukje kon verslaan. De grote supportersschare ontplofte. Wij wisten ons ondertussen gered via een 5 - 1 stand in Munkzwalm en uw reporter moest deze 0 - 1 stand doorgeven aan Grotenberge waar het zeer stil werd...

Conclusie : zeer goed verweer van SK. We mochten het veld met opgeheven hoofd verlaten na een wedstrijd tegen de verdiende kampioen. Hun 350 supporters waren ondertussen enthousiast, vrolijk en heel dorstig.

En SK? Deze redding is een kampioenstitel waard!

En uw kaarsen Luc ? Helga vond dat een zeer dikke kaars wellicht beter was dan 3 kleine. En Céline, de vriendin van speler Addo Lardenoit, was zelfs naar Oostakker getrokken om daar kaarsen te doen branden...

Restaurant en sponsor 't Hofstedeke in Zogge had Helga bubbels beloofd in geval van redding, daar zijn we dus rond 19u30 onze opwachting gaan maken...