Matchverslag: KSKG – FC Latem: “Opnieuw net niet”

08-03-2022

De aandachtige lezer herinnert zich de miserie in de wijk, wegens overspanning op het net, waardoor ook SK het de vorige week zonder verwarming moest stellen. Dankzij de deskundige tussenkomst van sponsor Thomas De Maesschalck was dit euvel hersteld. Oef!!

Het beenharde en wat hobbelige veld van SK plus de strakke wind maakten academisch voetbal wel zeer moeilijk. Latem had in de vorige matchen zes op zes gehaald met grote cijfers, dus we waren gewaarschuwd. SK begon goed aan de wedstrijd met een eerste kans op de derde minuut. Latem herstelde het evenwicht en was technisch beter in de eerste helft, gelukkig maar tot aan de zestien. Op de 12e min. geraakt een geharrewar voor ons doel niet opgelost en plots verdwijnt de bal in de netten via Jeff Hauspy, 0-1.En SK kon weeral eens aan de achtervolging beginnen. Met werkvoetbal, waar niks mis mee is, knokten we ons terug in de match en onze inspanningen werden beloond toen Brent Claessens na een mooie aanval hard uithaalde en de keeper de lage bal niet kon klemmen. Bram Rijckaert was er op zijn skielatten snelst bij om de bal in de netten te duwen. We noteren ook nog een mooie rush van Maxim Dierick op rechts met een perfecte voorzet achteruit (zoals in het boekje) maar ons schot werd geblokkeerd. Komt dan minuut 42.Een onterchte vrijschop, ik herhaal onterecht, even voorbij de middellijn wordt eigenlijk slecht getrapt maar blijft in een kluwen van spelers hangen, en wordt opnieuw door dezelfde Jeff in het doel verlengd,0-2 en we hoorden onze goallie zo hard vloeken dat priester Poppe zelfs zal geschrokken zijn. Stel je voor, geen bal moeten pakken en toch 2 doelpunten incasseren. Op minuut 45 was er nog wat heibel omdat Maxim, onder de ogen van de lijnrechter een regelrechte elleboog stoot kreeg maar deze jonge man, die wel plat Gents sprak, gebaarde van krommenaas...

Na de rust verliep het spel gelijk opgaand maar SK zat beter in de match en kreeg loon naar werk : een diepe voorzet van Thomas Windey bracht Alek Maes in een vrijstaande positie en hij lobde de bal over doelman Dossche, 2-2. Beide ploegen gingen nu voor de overwinning en die had eens temeer naar SK moeten gaan. Uw reporter noteerde : we glippen door de buitenspel val, komen alleen voor Dossche maar besluiten recht op de keeper, we krijgen een bal vanop 4 meter niet in het lege doel. Ondertussen kreeg Latem een onterechte vrijschop, ik herhaal onterecht, op bijna 30 meter en kapitein Hauspy pegelde die op de buitenkant van de paal. Opluchting alom. Coach Raf bracht zijn volledige bank op het terrein nl Addo, Milan, Lukas en Simon. Na amper 30 seconden was Addo de keeper te snel af, maar werd wat vastgehouden en moest uitwijken waardoor de bal nog uit het ledige doel kon gegleden worden. Doodjammer voor Addo want zou nogal een intrede geweest zijn. Een persoonlijke poging van Brent verdiende nog een beter lot en bij nog enkele scrimmages wou de bal niet in het doel. Eindstand dus 2-2

"Luc we hadden eigenlijk al gered kunnen zijn", aldus de coach. 

Conclusie : op een harde akker mag men geen sambavoetbal verwachten, prima inzet en mentaliteit, twee mooie doelpunten. Ik citeer coach Raf: "Luc, we hadden eigenlijk al gered kunnen zijn want tegen Ardennen slikken we 2 doelpunten terwijl we met 9 op het veld staan, tegen Doorslaar maken we 3 zeer mooie goals maar geven we te gemakkelijk doelpunten weg en ook vandaag moeten we winnen en zelfs op Munkzwalm zat er een punt in"

Volgende zondag spelen we onze derde thuismatch op rij tegen Mariakerke met oa zijn ex-AA Gent spelers Mirvic en Kurtulus. De bal zal wel eens goedvallen zeker?

Lvdv