Matchverslag Berlare - KSKG: “SK knokt zich naar een verdiend punt”

21-03-2022

SK moest op deze verrassend kille avond naar de bijna buren van Berlare voor een ware zes-punten wedstrijd. SK miste Warren Vercauteren wegens geel geschorst en Jordy Van Daele wegens werk gerelateerd verblijf in het buitenland. Tijdens de opwarming kreeg Jari Dierickx last van liespijn en diende in allerijl vervangen te worden door Sascha De Cock. Een verdedigende middenvelder door een aanvallende middenvelder. Het Puitenstadion draagt nog altijd de kenmerken van grootse tijden in 4e Nationale : tribunes, prachtige socio club... 

''Truitjes wisselen is voor na de match.'' aldus Sven. 

Helaas lag de volledig groene grasmat er keihard en hobbelig bij : het gras was niet afgereden en dat maakte het de spelers van beide elftallen niet gemakkelijk. Uw reporter telde 92 supporters waarvan 44 van Grembergen. Toch enkele opvallende nl. Sven De Proft en familie en onze hoofdsponsor Nikolas. Beiden spaarden hun aanmoedigingen niet. De beste quote van de wedstrijd kwam toch van Sven toen Tjorven Quintelier in een duel verstrengeld bleef liggen en Sven riep "truitjes wisselen is voor na de match".

De wedstrijd : SK begon eerder aarzelend en zocht naar de goeie aanpak in de eerste 10 minuten. Gelukkig leverde dat geen groot gevaar op. Vervolgens kwamen wij goed in de match maar pech op de 15e minuut toen Maxim Dierick zijn voet verstuikte en onmiddellijk met een dikke enkel out was. Simon Vermachelen was de vervanger.SK plooide goed terug om er dan snel uit te komen. Berlare moest ons soms foutief afstoppen zoals op de 22e minuut juist buiten de zestien : Brent achter de bal en pardaf de bal in de winkelhaak op de onderkant van de lat .De lijnrechter zwaaide onmiddellijk voor doelpunt maar voor alle zekerheid trapte Simon de bal nog maar eens binnen.SK was nu beter en Berlare was even onder de indruk. Ruststand verdiend 0-1.

Coach Raf verklaarde na de match :"Ik heb mijn spelers verwittigd dat Berlare nu zou gaan pompen en dat ze daar klaar moesten voor zijn". En inderdaad heeft Berlare ons gedurende 35 minuten weggedrukt en kwamen wij er nog moeilijk uit. We dienden heel wat corners weg te geven. Deze werden zeer goed aangesneden getrapt en we hebben ze allemaal kunnen keren behalve één die werd doorgekopt naar de tweede paal waar Sam Van Ransbeeck de bal in doel werkte.1-1 en plots konden we weer aanvallen maar echt grote kansen leverde dat niet op.

Conclusie : juiste uitslag, zeer goeie inzet van onze spelers en nu op naar de thuismatch tegen Sleidinge. Ook te onderstrepen de zeer goede leiding van ref. Maarten De Geyter en zijn assistenten.

Cindy en de Jamp boden aan de spelers en hun entourage in 't Zonneke lekkere broodjes aan en onze Secretaris-penningmeester en uw reporter hebben daar nog genoten van een heerlijke Averbode van 't vat.