KSKG 3 – SPARTA WAASMUNSTER 2 “ KSK wint spannende derby “

04-03-2024

KSKG 3 – SPARTA WAASMUNSTER 2


" KSK wint spannende derby "Deze voetbalavond begon onder een zeer goed gesternte met een zeer geslaagd kaas - en wijn arrangement waarop een zestigtal sympathisanten hadden ingeschreven. Velen onder hen gekleed door onze parnter Blink boetiek Hamme. Onze kantine was ingericht als een tweesterren Michelin restaurant, zeer ruim aanbod van de meest exclusieve kazen van Kaashandel Rottiers uit Hamme ( een ontdekking van onze collega Davy Van Hauwermeiren ), prachtig gepresenteerd. Voegen we daarbij lekkere wijnen geschonken door ex-speler Kevin Buydts , meer moet dat toch niet zijn. Dus de sfeer zat er al snel in want vergeten we ook het aperitief niet zoals steeds met een grote glimlach gebracht door Marie-Christine, Wendy en Julie.De aftrap werd niet alleen gegeven door matchbalschenker Kevin maar ook door KSK legende Jorn Audenaert die een enthousiaste groep supporters had meegebracht waar we nogal wat Vlasbloemers ontdekten. Onze trouwe supporters zullen zich nog wel Jorn herinneren als een fijnbesnaarde sjotter die regelmatig technische hoogstandjes uit zijn schoenen kon toveren. Schoenen van Bajart Orthopedie & Schoenen?En ja er werd ook gevoetbald tegen de ploeg van onze ex-trainer én KSK legende Raf Van Overstraeten: Delano Van Houts en Joeri Van Bossuyt waren niet beschikbaar bij KSK. De match begon met een licht overwicht van KSK maar het leek alsof we zenuwachtig acteerden want soms overhaast. Gelukkig werd Jonas min.16 vrijgespeeld en die aarzelde niet om de 1 – 0 aan te tekenen. Vervolgens had Sparta een beter kwartier met drie vrijschoppen juist buiten de zestien maar keeper Brent stond paraat. KSK dwong enkele corners af en op minuut 36 won kapitein Flo op corner het duel en 2 – 0. 


Het leek wel Borussia Belgium hé Dimitri? 2 – 0 bij de rust dan zouden de TV analisten zeggen "match gewoon uitspelen " maar dat is natuurlijk gazetteklap want KSK was de eerste 15 minuten nergens wat resulteerde in een snelle 2 – 2. Min.54 simpel uit gespeeld op rechts door Dennis Geenen en min. 56 uitgespeeld op links door Ewout Vertenten. Deze reporter vreesde voor een KSK ramp. Maar het moet gezegd dat onze mannen de rug hebben gerecht alsof ze personal coaching hadden gevolgd bij onze ex-speler Alek van Virtus Coaching. En er kwamen opnieuw kansen voor ons Een rush van 50m van Jari VH en beenveeg van keeper Tim Aps. Maar op min.64 was er sublieme doorsteekpas van Simon op diezelfde Jari die nu zeer mooi afrondde en 3 – 2.Het spel ging nu snel op en neer maar deze reporter keek vooral naar KSK. En noteerde een fantastische beweging van Maxim met een cross van 50m op Warren wiens schot werd geblokkeerd. 


Met nog 20 min.op de klok werden Brent Claessens en Thijs Burghgrave ingebracht en we lanceerden terug enkele snedige aanvallen.Ook onze youngsters Tristan en Robbe kwamen nog in Het gevaar van Sparta bleef evenwel loeren maar eindstand 3 – 2 en oef !! We konden allemaal met een goed gevoel in ons bedje van onze partner Cornelis Bedding kruipen. Conclusie: belangrijke overwinning ook al was het voetballistisch niet altijd top maar zeer belangrijk dat we ons na de 2 – 2 herpakt hebben. Nog te vermelden dat er 10 spelers " van eigen kweek "op het blad stonden. Wie doet beter op ons niveau.


KSK speelde met : Brent Van Steelant,Warren Vercauteren,Seppe Van Gucht, Sander Malfliet, Florian Anrijs, Jari Van Hauwermeiren, Jari Dierickx, Simon Vermachelen, Bram Rijckaert, Maxim Dierick, Jonas Rogge en op de bank : Brent Claessens, Thijs Burghgrave, Robbe De Ridder en Tristan De Greef


LVdV