KAVD – KSKG 1-1

01-01-2022

SK vergeet reuzekansen af te maken in de laatste 10 minuten...

De derby van 't Stad kende een mooie belangstelling en we telden vooral veel Grembergenaars.

De grasmat van het Ros Beiaard stadion heeft er ooit al beter bij gelegen en dit bracht mee dat bij SK Warren Vercauteren een verstuiking opliep tijdens de laatste minuten van de opwarming. Joeri Van Bossuyt werd nog vlug vlug opgetrommeld en nog een geluk dat hij praktisch in de achtertuin van het stadion woont. SK begon in een zeer aanvallende opstelling met vier feitelijke aanvallers namelijk Alek Maes, Maxim Dierick, Brent Claessens en Simon Vermachelen. Simon kreeg zijn eerste basisplaats na anderhalf jaar blessureleed, waaruit hij kon klimmen door veel persoonlijke inspanningen en na passages bij Dokter Jens De Decker (thans clubarts bij AA Gent) en kiné Lieven Maesschalck. SK startte naar de goal richting Proxy Delhaize.

Dat er bij de spelers van KAVD sedert enkele weken een nieuwe wind waait is de voetballiefhebbers niet ontgaan. Gevolg was dat KAVD in zevende versnelling startte. Maar dat SK in de zogenaamde match van het jaar reeds na 48 seconden een draai om de oren zou krijgen dat is toch moeilijk te vatten: SK greep weinig kordaat in waardoor Nahounou op rechts de boulevard mocht aflopen, een perfecte harde center gaf riching tweede paal waar Toufik moederziel alleen kon koppen en hij deed dat zoals dat aangeleerd wordt namelijk naar de grond waardoor de bal hoog stuiterde en onder de lat binnenging. Mooi doelpunt. SK dus onmiddellijk op achtervolging aangewezen en bij KAVD de vlam in de pijp. SK counterde een eerste maal zeer gevat op minuut 7 via Flo en Alek naar Simon die de bal 20 cm over de lat tilde. Zeer mooie aanval was dat. Op de 10e minuut noteren we een knal van onze captain Florian. Ondertussen had SK het in het middenveld knap lastig met de snelle, vinnige combinaties van KAVD. Toch een voetnoot: het blijft vreemd om op Grembergs grondgebied, waar Vlamingen thuis zijn, een coach zijn spelers te horen aanmoedigen en opjutten in de Fransche taal. Wel, wel, KAVD toch... Ondertussen was SK meestal op de counter aangewezen en zo konden we ontdekken dat de verdediging nog niet het strafste onderdeel is van KAVD. Op de 35e minuut werd Brent Claessens in de zestien neergelegd en de goed leidende referee Kenneth Verhelle wees onmiddellijk naar de stip. Alek maes aarzelde niet en dus 1-1, wat ook de ruststand was.

De tweede helft speelde SK richting fietsen Rudy en onze spionkop. Opnieuw hadden we toch wel last van het combinatievermogen van KAVD maar gelukkig sloop de vermoeidheid in hun rangen en het moet gezegd dat sommige van hun hun spelers nog nauwelijks vooruit geraakten en zo gebeurde dat er in de laatste 10 minuten grote gaten in hun afweergordel kwamen. Uw reporter noteerde 5 reuzekansen, waarbij iedere aanvaller mag vermeld worden en soms liepen onze aanvallers zelfs in mekaars weg om te scoren. Helaas beste supporter hebben we geen enkele kunnen verzilveren. Dus blijft de vraag "moeten we nu blij zijn met een punt of eerder ontgoocheld?".Ik laat het antwoord aan de lezer over.

Als afsluiting van de feitelijke heenronde heeft het Bestuur bij Cindy en de Jamp in 't Zonneke getrakteerd met een vat en hapjes.

We wensen onze coaches, de spelers en onze supporters een deugddoend Kerstverlof. Geniet van deze mooie periode en in 2022 vol moed er terug tegenaan.

LVdV

SCHEIDSRECHTER: Kenneth Verhelle.

DOELPUNTEN: 1' N. Toufik 1-0, 32' A. Maes 1-1 (strafschop).

DENDERMONDE: Deconinck (93' Van Zele), Nahounou, De backer, Moucheux (67' Uyttersprot), Mendoza severino, Driouch, Lokiki (83' Khallouf), Toufiki, Labiad (69' Mapala), Ghailani, Naudts.

GREMBERGEN: Smekens, Windey, Malfliet (86'Van Bossuyt) Vermachelen (86' Lardenoit), Dierickx, Anrys, Claessens, Dierick, Ryckaert, Quintelier, Maes.

GELE KAARTEN: Anrys, Moucheux, Naudts, Uyttersprot.