Matchverslag: Eendracht Elene Grotenberge – KSKG: “ Zware cijfers “

03-04-2022

Op deze nogal frisse zaterdagavond moest SK naar Grotenberge aan de poort van de Vlaamse Ardennen om de nr 2 uit te dagen. Onze chauffeur is zo stipt dat we ruimschoots op tijd de parking opdraaiden. Daar viel onze mond open van verbazing want we vonden daar een totaal nieuw complex dat pas één jaar uit de grond verrezen was : twee schitterende kunstgrasvelden, ruime en efficiënte kantine, feestzaal met industriële keuken, TWAALF kleedkamers plus enkele bureaus, splinternieuwe tribune... We kregen een rondleiding en ook achtergrond info : alles zelf gerealiseerd, investering van 1,2 miljoen euro , veel zweet van vele vrijwilligers. De kleedkamers bv werden gebouwd door jeugdspelers van 16 tot 19 jaar, weliswaar onder deskundige leiding. Het helpt natuurlijk dat er in het bestuur enkele aannemers zitten. We werden er stil van en wat jaloers.

De wedstrijd : 

Grotenberge had goed onthouden dat ze bij ons 2 - 0 hadden verloren en dat mocht hen niet meer gebeuren. Ze startten dus in overdrive aan een hels tempo zodat het bij ons alle hens aan dek was. Vergeten we niet dat Grotenberge sedert januari niet meer heeft verloren en bijna alles heeft gewonnen met duidelijke cijfers en dat was er aan te zien: zowel korte combinaties als de lange pas, het passeerde allemaal de revue. Voor de thuissupporter heerlijk om naar te kijken en voor ons bang toezien. 

Maar...we hielden stand en speelden zeer gegroepeerd. Na 20 minuten ging de storm liggen en kwam SK in de match. Inderdaad van minuut 20 tot minuut 35 speelden we meestal op de helft van Grotenberge en lieten we ook enkele mooie dingen zien. Zo bv op min. 25 was er een schitterende actie van Addo Lardenoit met prima voorzet die spijtig genoeg niet door Alek Maes in doel werd verlengd. Helaas botsten we op min. 36 op een snelle counter waarbij Robin Martens twee man uitschakelde en vanuit een scherpe hoek scoorde. Dus 1 - 0 aan de rust en wij dachten nog niks verloren.

Grotenberge startte opnieuw furieus en wij waren niet helemaal bij de les. Corner op min. 50 en de boomlange uitstekende spits Vincent De Leenheer stond totaal ongedekt en kon vrij kiezen waar hij de bal binnenkopte. 2 - 0 en uw reporter stond op dat ogenblik te praten met de broer van de andere topspits Ran De Coninck die zich liet ontvallen "nu zou het wel eens afstraffing kunnen worden " en zo geschiedde.

-57' via Robin Martens 3 - 0

-60' via Tuur De Meerleer 4 - 0

-73' en 86' via Lorenzo Vanhoolandt 5 - 0 en 6 - 0

Ondertussen had onze Ward nog een penalty gestopt van Vincent De Leenheer

Conclusie : Grotenberge was gisteren een maatje te groot. Goeie eerste helft en mindere tweede. Oplapwerk op de plank voor onze coaches en toch vol goeie moed op naar onze thuismatch tegen de nr 3 Eendracht Aalter